Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 65
 Görüntüleme 65
 İndirme 30
Gösterişçi Dindarlık
2006
Dergi:  
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hypocritical religiosity, in the beginning, may be seen problematic from the conceptual viewpoşnt because it is supposed to harm the possitive meaning content of religiosity. But if the matter is approached carefully, it will be understood that the concept states clearly the religiosity exposed hypocritically. Considering that there is hypocritical religiousness as a reality in social life, as well as sincere religiosity, this conceptualisation is not wrong. Hypocritical religiosity, a style of religious behavior, is the opposite of sincere religiosity. It states displaying religiousness and hypocrisy in religiosity. Hypocritical religiosity is that human shows a religious action based on various material or spiritual self-interest expectations to make happy society. Hypocritical religious does not act as he/she believes. The essential emphasis on hypocritical religiosity is to perform hypocrisy under the name of religiosity and based on religiosity. In this study, hypocritical religiosity as a social relationship is discussed both with regard to itsconceptualisation and possibilities of its observation from the sociological point of view.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi