Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Türk ve Amerikan Üniversiteleri Arasında İngiliz Dili Eğitimi Lisansüstü Ders Müfredatı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz
2017
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ders programları eğitim-öğretimin önemli ve ayrılmaz bir parçasıdır. Bununla birlikte öğretmen ve öğrencileri motive etmede oldukça önemi bir rol oynarlar. İngilizce öğretim programlarını (ELT) ele aldığımızda müfredat tasarımı ve uygulaması tıpkı diğer eğitim düzeylerinde olduğu gibi lisansüstü eğitimde de önemli bir etmendir. Bu çalışmada Amerika ve Türkiye’de okutulan beş lisansüstü ELT dersine ait programlar arasında öğrencilerin öğrenme hedefleri, ders gereksinimleri ve içerikleri bakımından bir farklılık ya da benzerlik olup olmadığı incelenmiştir. Bu amaçla Amerika ve Türkiye’de yüksek lisans ve doktora yüksek öğretim programlarına ait beş ders programı kıyaslanmıştır. Toplamda 10 müfredat ele alınmıştır. Seçilen derslerin isimleri her ne kadar Türkiye ve Amerika’da farklı olsa da içerik olarak birbirlerine eş değer derslerdir. ELT müfredatı ile alakalı veriler üniversitelerden ayrı ayrı toplanmıştır. Veri toplama sürecini takiben belge analiz tekniği kullanarak farklı temalar belirlenmiştir. Sonuçlar, Türkiye ile kıyaslandığında Amerika’da uygulanan müfredatların daha kapsamlı, pratik ve uygulanabilir bir tasarıma sahip olduğunu ortaya koymuştur. Buna ek olarak, sınıf gözlemleri ve yapılan enformel görüşmeler Amerika’da uygulanan müfredatların Türkiye bağlamında uygulanabilir olmadığını da ortaya çıkarmıştır. Sonuç olarak, Amerika’da uygulanan ELT lisansüstü müfredatının eğitim-öğretim için daha uygun bir sınıf ortamı yarattığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi