Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 118
 İndirme 10
2008 Global Ekonomik Kriz’in Genç İşsizlik Açısından Değerlendirilmesi
2011
Dergi:  
Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amerikan kavramlardır. Amerikan müdahaleciliğinin kökleri 1823 tarihli Monroe doktrinine dayanır. Bu doktrin ABD’nin Amerika kıtasında bulunan devletlerin iç işlerine müdahale etmesine imkan tanımıştır. ABD’nin Soğuk Savaş döneminde gerçekleştirdiği müdahaleler ile Soğuk Savaş sonrası dönemde gerçekleştirdiği müdahaleler arasında temel farklar vardır. Soğuk Savaş döneminde ABD genellikle vatandaşlarını koruma” ya da “meşru müdafaa” gibi gerekçeler gösterirken Soğuk Savaş sonrası dönemde “insani müdahale”, “terörle savaş” gibi uluslar arası hukukun yazılı kaynaklarına henüz girmemiş ve doktrinde çok tartışmalı olan gerekçeler ileri sürmektedir. Bu çalışmada Soğuk Savaş dönemindeki müdahaleler kısaca özetlenecek, Soğuk Savaş sonrası dönemde ve özellikle 11 Eylül sonrası dönemde ABD’nin “terörle savaş”ı üzerinde durulacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Yönetim Bilimleri Dergisi
Yönetim Bilimleri Dergisi