Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 14
Okulların Sahip Oldukları Sosyal Sermayeye İlişkin Öğretmen Görüşleri
2017
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı okulların sahip olduğu sosyal sermayeye ilişkin öğretmen görüşlerini belirlemektir. Çalışma nicel ve nitel yöntemin bir arada kullanıldığı karma yöntem ile yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubu Giresun ili merkez ilçe ile Şebinkarahisar ilçesinde bulunan toplam 28 okulda görev yapan 196 öğretmen oluşturmuştur. Çalışma grubu ise örneklemden 7 okul seçkisiz yöntemle belirlenerek her birinden ikişer öğretmen olmak üzere toplam 14 öğretmen alınarak oluşturulmuştur. Veri toplama aracı olarak Ersözlü (2008) tarafından geliştirilen sosyal sermaye ölçeği ile yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Nicel veriler üzerinden ortalama ve standart sapma hesaplanmıştır. Ölçek puanlarının bağımsız değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığı bağımsız t testi ve ANOVA ile test edilmiştir.   Nitel veriler ise içerik analiziyle çözümlenmiştir. Çalışma bulguları, okulların sahip olduğu sosyal sermayeye ilişkin öğretmen görüşlerinin katılmıyorum düzeyinde olduğunu göstermiştir. Ayrıca okulların sahip olduğu sosyal sermayeye dair öğretmen görüşlerinin cinsiyet, kıdem, branş, görev yeri değişkenine göre anlamlı bir farklılık göstermediği; okul türüne göre anlamlı bir farklılık gösterdiği ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerle yapılan görüşme sonuçlarına göre okulların sahip oldukları sosyal sermaye bağlamında paylaşılan değerlerin çoğunu insan ilişkileri oluşturmakta ve etkinliklerin çoğu okul dışında gerçekleşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Views Of Teachers About Social Capital Of The Schools
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the teachers’ views related to the social capital that belongs to their schools. This study was conducted by a mixed method type consisting combination of both qualitative and quantitative methods. 196 teachers from 28 different schools in Sebinkarahisar, one of the districts in Giresun, were involved in this study. The study group was designed of 14 teachers, two from each, 7 randomly chosen schools. Data was collected using social capital scale developed by Ersözlü (2008) and a semi-structured interview form created by the researchers. Quantitative data were analyzed by statistical methods and qualitative data were analyzed by the descriptive analysis. Findings were revealed from the blending data obtained from both of qualitative and quantitative methods The results show that the teachers’ opinion about social capital of their schools are the level of ‘disagree’. Also, teachers’ views on social capital are not different in terms of ‘gender’ ‘seniority’, ‘branch’ and ‘work place’ variables. However, the views of teachers on social capital are different in terms of ‘school type’ variable. According to the results of the interviews, held with teachers, it has been revealed that  most of the values in the context of social capital belonging to schools, are formed with human relations, besides, most of activities are held outside the schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 7.357
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi