Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 75
 İndirme 51
Okullarda Entelektüel Sermaye: Öğretmen Görüşleri
2018
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı okulların sahip olduğu entelektüel sermaye düzeyi ile durumunu öğretmen görüşleri ile belirlemektir. Araştırmanın yöntemi karma yöntem olup nicel ve nitel veriler bir arada toplanmış ve ayrı ayrı analiz edilerek elde edilen bulgular karşılaştırılarak ilişkilendirilmiş ve yorumlanmıştır. Araştırmanın katılımcıları 2016-2017 akademik yılında Sivas ili merkez ilçede yer alan ortaokullarda görev yapan öğretmenlerden yansız olarak belirlenen 209 öğretmen ve amaçlı örnekleme yöntemlerinden aşırı / aykırı durum örneklemesi ile belirlenen 20 öğretmen çalışma grubunu oluşturmuştur. Veriler, eğitim kurumları için entelektüel sermaye ölçeği ile yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Nicel boyutta yer alan veriler ortalama ve standart sapma ile çözümlenmiştir. Nitel boyutta ise içerik analizi ile çözümlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre insan sermayesi boyutundaki öğretmen görüşleri ‘katılıyorum’ düzeyinde olmakla birlikte bu boyuttaki yeni fikirleri uygulama, sorumluluk almakta istekli olma, etkili iletişim, güçlü düzeyde okula bağlılık ve mesleki yetenek kategorileri yer almıştır. Öğretmenlerin yapısal sermayeye ilişkin puanları katılıyorum düzeyinde olup planlama-karar verme temasında ‘ortak katılımın var olması kategorisi yoğunluk kazanmıştır. Öğretmenlerin ilişkisel sermayeye ilişkin düzeyleri katılıyorum düzeyindedir. Öğretmenlerin ilişkisel sermayeye ait okul-veli ilişkileri temasında veli katkısı ve veli memnuniyeti kategorileri yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Intellectual Capital In Schools: Teachers' Opinions
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the status of the schools with the level of intellectual capital with the teachers' opinions. The method of research is a mixed method, and quantitative and qualitative data are collected together and analyzed separately by comparing and interpreting the findings obtained. The participants of the study in the 2016-2017 academic year formed a 20 teachers working group identified with excessive / contrary sample of 20 teachers and purposes of sampling methods from teachers who work in the middle schools located in the central district of Sivas. The data was collected by a semi-configured form of conversation with the intellectual capital scale for educational institutions. The data contained in the Nicel size is resolved by average and standard deviation. The size of the content is analyzed by content analysis. According to the findings obtained, the teacher’s views in the size of human capital are at the level of ‘I agree’ but the new ideas in this size are included in the application, willingness to take responsibility, effective communication, strong level of commitment to the school and professional skills. Teachers' points regarding the structural capital agree on the level and in the planning-decision topic has gained intensity in the category of joint participation. The level of teachers relating to the relative capital is in accordance. Teachers' relative capital-owned school-wife relationships have included categories of wife contribution and wife satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 525
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini