Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 69
 İndirme 11
Finansal gelişme ve ekonomik büyüme ilişkisi: Türkiye ekonomisi için bir uygulama
2019
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada finansal gelişme ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki Türkiye ekonomisi verileri ile sınanmaktadır. Bu amaçla üçer aylık veri sıklığını kullanan 2005Q4 – 2018Q2 inceleme döneminde çağdaş zaman serisi Johansen eşbütünleşim yöntemi ve geleneksel Granger nedensellik çözümlemesinin bir vektör ardışık bağlanım (VAR) modeli tahmin süreci altında aynı ya da farklı dereceden bütünleşik zaman serilerine uygulanmasına olanak sağlayan Toda-Yamamoto nedensellik sınamaları kullanılmaktadır.  Elde edilen bulgular finansal gelişme ile reel gelir düzeyi arasında uzun dönemli durağan bir ilişkiyi doğrulamakta, gerçekleştirilen nedensellik çözümlemeleri reel gelir düzeyinden finansal gelişmişlik düzeyine doğru bir nedenselliğin varlığına işaret etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Financial Development and Economic Growth Relationship: An Application for the Turkish Economy
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between financial development and economic growth is tested with the data of the Turkish economy. For this purpose, the 2005Q4 - 2018Q2 study period, which uses a three-month data frequency, uses the contemporary time series Johansen integration method and the traditional Granger causal analysis to allow for the application of a vector consecutive connection (VAR) model to the same or different degree integrated time series under the prediction process.  The findings obtained confirm a long-term stable relationship between financial development and the real income level, and the causal analysis carried out indicates the existence of a causal from the real income level to the level of financial development.

Anahtar Kelimeler:

Financial Development and Economic Growth Relationship: An Application For The Turkish Economy
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between financial development and economic growth has been tested by using the data from the Turkish economy. For this purpose, the contemporaneous time series Johansen cointegration method and Toda-Yamamoto causality tests that enable to apply conventional Granger causality analysis under a vector autoregressive model estimation process with the same or different order integrated time series have been used. The findings obtained verify a long run stationary relationship between financial development and real income, and the causality tests applied point out the existence of causality running from real income towards the level of financial development.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 942
Atıf : 8.693
2023 Impact/Etki : 0.336
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi