Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 69
 İndirme 26
YAŞLI YALNIZLIĞININ KÜLTÜREL ARKA PLANI (MALATYA UYGULAMASI)
2019
Dergi:  
İnönü University International Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Modernleşme, sanayileşme ve kentleşme süreçlerini ortaya çıkaran gelişmeler toplumsal yapıda değişimleri beraberinde getirmektedir. Bir toplumsal yapı unsuru olan demografik yapı da bu değişimlerden etkilenmektedir. Bilim ve teknolojideki ilerlemeler, sağlık alanındaki gelişmeler, yeni üretim modeli ve çalışma koşulları, yaşam standartlarının yükselmesi insan ömrünü uzatmaktadır. İnsanların daha uzun yaşaması toplumdaki yaşlı sayısını artırmaktadır. Bu bağlamda toplumlar giderek yaşlanmaktadır. Diğer taraftan da yeni yaşam koşulları ve gelişmeler yalnızlığı artırmaktadır. Böylece toplumlar giderek bir “yalnız yaşlılık” olgusuyla yüzleşmektedir. Ancak, kültürel farklılıklar, farklı bir yalnız yaşlılığı yaratmaktadır. Her yalnız yaşlanmak, ya da yaşlandığında yalnız yaşamak durumunda kalan kişiler aynı psikososyal durumla karşılaşmamaktadır. Alan araştırması sonuçlarına dayalı çalışma bunu açıklamak amacı taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Cultural Background Of Elderly Loneliness (malatya Application)
2019
Yazar:  
Özet:

The developments that bring out the processes of modernization, industrialization and urbanization bring about changes in the social structure. Demographic structure which is an element of social structure is also affected by these changes. Advances in science and technology, developments in the field of health, new production model and working conditions, increasing living standards prolong human life. The longer the people live, the more the number of elderly people in society. In this context, societies are getting older. On the other hand, new living conditions and developments increase loneliness. Thus, societies are increasingly confronted with a phenomenon of “old age alone.. However, cultural differences create a different age alone. Individuals who have to age alone, or live alone when they age, do not experience the same psychosocial situation. The study based on the results of the field research aims to explain this.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü University International Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 1.790
2023 Impact/Etki : 0.151
İnönü University International Journal of Social Sciences