Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 15
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KAMPANYALARINDA TOPLUMSAL CİNSİYET BOŞLUĞU: BİRLEŞİK KRALLIK VE TÜRKİYE BULGULARI
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliğinin cinsiyet bağlamındaki farklı etkileri az gelişmiş ülkeler (Küresel Güney) için yeterince araştırılmıştır, fakat bu konu, Türkiye ve gelişmiş ülkelerdeki siyasi gündemde büyük ölçüde gözardı edilmiştir. Bu çalışmada, bu durumun nedenleri arasında, çevre alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (ÇSTK) çevre politikalarında, cinsiyet faktörünün önemini gözardı etmelerinden kaynaklandığı savunulmaktadır. ÇSTKlar, siyasi ajandayı etkileyen baskı grupları arasındadır. Bu nedenle de toplumları etkilemede önemli görevleri bulunmaktadır. Bu makale İngiltere ve Türkiye’de ÇSTKlar üzerine karşılaştırmalı kalitatif araştırma yöntemi kullanılarak yapılan bir araştırmaya dayanmaktadır. Makale, ÇSTKların iklim değişikliği ile ilgili çevre kampanyalarını inceleyerek, iklim değişikliğinin kadınlar ve erkekler üzerindeki farklı etkilerinin ÇSTKlarca gözardı edilmesinin nedenleri üzerinde düşünmeyi amaçlamaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Exposing The Lack Of Gender In Climate Change Campaigns: Evidence From The Uk and Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

While the implications of climate change on women have been documented in the Global South, gender differentiated impacts of climate change in the Global North and in Turkey are relatively ignored on the political agenda. Here it is argued that this is partly due to invisibility of gender in Environmental Non-Governmental Organisations (ENGOs) and their failure to acknowledge the importance of gender sensitivity in their policies. ENGOs’ role in shaping environmental policies have been recognised. This article reports on the research conducted on ENGOs in the United Kingdom and Turkey. Comparative case study research, applying qualitative methods were adopted to collect information. This paper aims to explore the gendered nature of ENGOs’ campaigns and discuss the reasons of the invisibility of differential impacts of climate change on women and men by the ENGOs. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.378
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi