Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 22
ELAZIĞ’DAKİ AMATÖR FUTBOLCULARIN SPOR ORTAMINDA EMPATİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Empati, insanların birlikte yaşayabilmeleri için gerekli olan olgulardan biridir. Çünkü yakın çevre ile iyi ilişkiler kurabilmenin ilk kuralı, onların iyi ya da kötü anlarında ne hissettiklerini anlamak ve ona göre davranmayı gerektirmektedir. Bu düşüncelerden yola çıkarak çalışmamız, takım sporu yapan sporcuların empati düzeylerini farklı değişkenler açısından karşılaştırarak, empati düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın evrenini, Elazığ ilinde aktif spor yapan amatör futbolculardan oluşmakta olup, örneklemi ise; basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen, yaşları 18 ve 33 arasında olan 200 amatör futbolcu oluşturmaktadır. Verilerin analizinde; frekans, yüzde, parametrik olmayan yöntemlerden ikiden fazla değişken için kullanılan Kruskall Walls yöntemi uygulanmıştır ve anlamlılık düzeyi olarak ise (p< 0.05) kabul edilmiştir. Araştırma sonucunda; çalışmaya katılanların 28-32 yaş ile 18-22 yaş aralığındaki bireylere oranla, oyun esnasında arkadaşıyla göz temasıyla ikili oynamak isteğini daha yüksek olduğu, eğitim düzeyi lise olanların, lisans mezunu olanlara göre rakibin yaptığı pozisyon dizilişine bağlı olarak futbolcuların özelliklerini daha iyi kavradığı ve spor yılı 16+ olanlar spor yılı 1-5 yaş aralığında olanlara göre rakibin sahadaki duruşuna bakarak ne yapacağını daha çabuk kavradığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 848
Sosyal Bilimler Dergisi