Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 16
JULIAN BARNES’IN İNGİLTERE İNGİLTERE’YE KARŞI ROMANINDA TARİHİN GÜVENİLMEZ BİR KAYNAĞI VE/VEYA GEÇMİŞİN TAKLİDİ OLARAK ANILAR
2019
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İngiliz roman, öykü ve deneme yazarı Julian Barnes, özellikle eserlerinin büyük kısmına hâkim olan ‘üstanlatılara karşı duyulan şüphecilik ve muhalefet’ teması göz önünde bulundurularak, genellikle post-modern bir yazar olarak değerlendirilir. Yazarın 20. yüzyılın son dönemlerinde artan ünü, onun sorgulanmadan kabul edilen, tümleyici, mutlak anlam ve bilgiye ulaşma savına sahip anlatıları korkusuzca sorgulamasından kaynaklanmaktadır. Barnes’ın kendi adı altında yayımlattığı sekizinci romanı olan İngiltere İngiltere’ye Karşı da okuyucularına ulusal kimlik, İngilizlik ve yazılı tarihî materyaller gibi konuların özünde yatan çelişkileri iğneleyici ve politik imalarla yüklü bir anlatımla sunar. Romanda yazar, tarih yazımı ve gerçeklik/orijinallik olgularını sorgulamasıyla, Baudrillard’ın modern dünyada anlam ve tarih üzerine düşüncelerine paralel olarak, insan hatıralarının ve hafızasının yanılma payının yüksekliğini vurgular. Bu bağlamda, bu çalışmanın amacı Julian Barnes’ın post-modern romanı İngiltere İngiltere’ye Karşı’da yazarın Baudrillard’ın ‘simulacra’ teorisine açık açık göndermeler yaparak tarih yazımını nasıl sorunsallaştırdığını gözler önüne sermek ve yazılı tarihin, insanların sorunlu hafıza sisteminin ürünü olan, geçmişin güvenilmez kopyalarından ibaret olduğunu kanıtlamaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Memory As An Unreliable Source Of History And/or The Simulacrum Of The Past In Julian Barnes’ England, England
2019
Yazar:  
Özet:

Writer of a great number of novels, short stories and essays, Julian Barnes has always been reckoned into the post-modernist canon of English literature especially with the theme of suspicion and defiance of metanarratives dominating his fiction. Much of Barnes’ reputation in the last decades of the twentieth century stems from his fearless questioning of totalizing and blindly-accepted narratives that have a claim to ultimate knowledge and meaning. Barnes’ England, England, his eighth novel written under his own name, presents the reader with the problematic nature of issues like national identity, Englishness and documented history with a satirical tone and political implications. Barnes emphasizes the fallibility of human memory in his questioning of history writing and the notions of reality and authenticity, which is reminiscent of Baudrillard’s considerations of meaning and history in the modern world. In this respect, Barnes’ post-modern novel England, England openly problematizes history writing with explicit references to Baudrillard’s theory of the ‘simulacra’, asserting that documented history is nothing but unreliable copies of the actual past created by a defective memory system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 581
Atıf : 3.990
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi