Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 94
 İndirme 21
Üçüncü Sinema Hareketi’nde Öznellik Üretimi
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

Üçüncü Sinema Hareketi, tüm Avrupa’da ve Latin Amerika’da sosyalist hareketler güç kazandığı 1960’ların sonunda ortaya çıktı. Muhalefet güçleri kapitalizme karşı mümkün olan her alanda mücadele ediyordu, sinema da bu alanlardan biriydi. Aktivistler, bu mücadelenin bir parçası olarak sinemada insanları etkileyecek, onları kapitalizme karşı mücadeleye çağıran yeni biçim arayışları içerisindeydiler. Üçüncü Sinema Hareketi’ni ortaya çıkaranlar (Fernando Ezequiel Solanas and Octavio Gettino) sinemayı ideolojik zeminde işlev gösterecek bir araç haline getirmeye çalışıyorlardı. Bu makalede, Üçüncü Sinema Hareketi’nin potansiyellerini onu yorumlayarak ortaya çıkarmayı hedefliyorum. İçerisinde yaşadığımız dönemde yani Post-Fordizm döneminde, Üçüncü Sinema Hareketi’nden sinema aracılığıyla yeni öznellik üretimlerine dair öğrenilecek çok şey olduğunu göstermeyi amaçlıyorum. Bu bağlamda makalede öncelikle, Post-Fordizm döneminin tasvir edilmesi ve kapitalizmin bu döneminde öznellik üretiminin ne kadar önemli bir yer kapladığının gösterilmesi hedefleniyor. Makalede, ikinci olarak, Maurizio Lazzarato ve Gilles Deleuze’nin çalışmaları temelinde sinemanın, filmlerdeki “duygulanımlar” aracılığıyla nasıl öznellik üretimi gerçekleştirdiğinin irdelenmesi hedefleniyor. Son olarak, makalede, Üçüncü Sinema Hareketi’ne dahil olan filmlerden bazı sahneler ve hareketin manifestosu analiz edilerek Üçüncü Sinema Hareketi ile yeni öznellik üretimleri arasındaki ilişki gösterilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Production of the Third Movement
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

The Third Cinema Movement appeared at the end of the 1960s, when socialist movements gained power throughout Europe and Latin America. The opposition forces fought against capitalism in every possible field, and the cinema was one of these fields. The activists, as part of this struggle, were in their search for a new form that would influence people in the cinema, calling them to struggle against capitalism. Those who revealed the Third Movement (Fernando Ezequiel Solanas and Octavio Gettino) were trying to make the cinema a tool to function on the ideological ground. In this article, I intend to reveal the potential of the Third Film Movement by interpreting it. In the period we live in, that is, in the Post-Fordism period, I intend to show that there is a lot to learn from the Third Film Movement through the cinema about the new productions of personality. In this context, the article first of all aims to illustrate the Post-Fordism period and to show how important the production of self-righteousness occurs in this period of capitalism. The article, secondly, is based on the works of Maurizio Lazzarato and Gilles Deleuze, aiming to explore how the cinema, through the "sentiments" in the films, performs the production of subjectivity. Finally, the article will analyze some scenes and manifestations of the Movement from the Movement of the Third Cinema and show the relationship between the Movement of the Third Cinema and the new productions of personality.

Anahtar Kelimeler:

2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SineFilozofi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 333
Atıf : 466
SineFilozofi