Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 96
 İndirme 16
Sinema ve Dans Arasındaki İlişki: Müzikal Filmlerinde Hareket İmge
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

Sanat insanın dünyayı anlamlandırmasına ve kendini ifade etmesine yardımcı olmaktadır. Tüm sanat dalları çeşitli dönemlerde birbirinden etkilenmiştir. Sinemanın 7. Sanat olarak görülmesi diğer sanatlarla güçlü bir şekilde etkileşim halinde olmasından kaynaklıdır. Sinema görsel sanatlar içinde etkili bir yere sahiptir ve görsel- işitsel tekniklerin kullanılması açısından esnektir. Sinemanın diğer sanatlarla ilişkisinde en çok incelenen konular edebiyat, resim ve fotoğraftır. Ancak bu çalışmada dans ve sinema arasındaki ilişkiden doğan müzikal filmler, hareket-imge bağlamında incelenmiştir. Hareket, dansın ve sinemanın özünü oluşturmaktadır ve bu hareketlerin kurgusu anlam yaratmada önemlidir. Sessiz sinema döneminde Mack Sennett, Charlie Chaplin güldürülerini bedenin hareketiyle anlatmıştır ve beden sinemada bir imge haline gelmiştir. Müzikal filmlerde öne çıkan beden,  müzik ve dansın etkisiyle estetik bir forma bürünmüştür, filmlerin anlatı yapısı müzikal türüne özgü değişmiştir. Deleuze sinemanın hareket bloklarından oluştuğunu söyler ve sinemayı hareketle düşünen bir sanat olarak görmektedir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak müzikal filmlerindeki görsel imajların, sinematografik unsurlarla ve hareket ile güçlendiğini söylemek mümkündür. Bu bağlamda Damien Chazelle ’in yönettiği ‘’La la land’’ (2016) filminin örneklem olarak seçilmesinde düşsel dünyayı kuran hareket-imgeler etkili olmuştur.  Film analizi yöntemiyle filmdeki hareket imajlar incelenmiş ve müzikal türünün kendine özgü kodları açıklanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Cinema and Dance: Movement Images in Music Films
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

Art helps people understand the world and express themselves. All art branches have been influenced by each other in various periods. The 7th Cinema. It is seen as art because it is strongly interacting with other arts. The cinema has an effective place in visual arts and is flexible in terms of the use of visual-hearing techniques. The topics that are highly studied in the relationship of the cinema with other arts are literature, painting and photography. But in this study, musical films born of the relationship between dance and cinema have been studied in the context of movement-image. Movement is the essence of dance and cinema, and the fiction of these movements is important in creating meaning. In the quiet period of cinema, Mack Sennett described Charlie Chaplin's laughter with the movement of the body and the body became an image in the cinema. The body, which appears in musical films, has a aesthetic shape with the influence of music and dance, and the narrative structure of the films has changed specifically to the musical style. Deleuze says that the cinema is made up of movement blocks and sees the cinema as an art of thinking in motion. From this approach, it is possible to say that the visual images in musical films are strengthened by the cinematographic elements and by the movement. In this context, the movement-images that created the dream world have been influential in the selection as an example of the film "La la land" (2016) directed by Damien Chazelle. With the film analysis method, the movement images in the film were studied and the specific codes of the musical genre were explained.

Anahtar Kelimeler:

2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SineFilozofi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 333
Atıf : 467
SineFilozofi