Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 67
 İndirme 15
Hollanda Göçmen Entegrasyonu Politikaları: Liberalizmden Neoliberalizme
2019
Dergi:  
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, sosyal politika konusu olan göçmen entegrasyonunu Hollanda üzerinden incelemek ve göçmen politikalarının zaman içindeki değişimini açıklamaktır. Hollanda entegrasyon politikaları hakkında, 1970’lerden bu yana yapısal ve sosyo-kültürel boyutlarda ikincil kaynaklar ve Hollanda entegrasyon raporları çerçevesinde değerlendirme yapılmaktadır. 1970’lerde göçmenlerin kalıcılığını fark etmeyen Hollanda devleti,  anadillerini, dini ve kültürel aidiyetlerini muhafaza etmelerini sağlamaya dönük politika benimsemiştir. 1980’lerde izlenen ve “çokkültürcü” olarak tanımlanan Etnik Azınlık Politikası, göçmen entegrasyonuna grup odaklı yaklaşmış konuyu sosyal politika altında değerlendirmiştir. 1990’larda bu yaklaşım, devlete getirdiği ekonomik yük gerekçesiyle terk edilmiştir. Göçmenden sosyo-ekonomik alanda toplumsal hayata ve kurumlara bireysel katılım beklenmiştir. Göçmen entegrasyonunda sosyal politikalardan istihdam politikalarına değişim başlamıştır. 2000’lerde göçmen politikalarında güvenlik eksenli bakış açısı benimsenmiştir. İslam ve Müslüman göçmenler, Hollanda toplumuna ve değerlerine tehdit olarak görülmüş, entegrasyonda kültürel asimilasyon beklentisi yansıtılmıştır. Makale, Hollanda göçmen entegrasyon politikalarında zaman içerisinde çok kültürcülükten asimilasyonist bakış açısına, gruptan birey odaklı yaklaşıma, hak ve fırsattan sorumluluk ve ödev temelli anlayışa, refah devleti politikalarından istihdam politikası perspektifine ve liberal politikalardan neoliberal paternalistik politikalara değişim yaşandığını savunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Netherlands Immigration Integration Policy: From Liberalism to Neoliberalism
2019
Yazar:  
Özet:

The objective of this article is to study the social policy issue of immigration integration through the Netherlands and explain the change in immigration policies over time. The Netherlands integration policies have been evaluated in the framework of secondary resources and Netherlands integration reports in structural and socio-cultural dimensions since the 1970s. In the 1970s, the Dutch state, which did not realize the durability of migrants, adopted a policy aimed at ensuring that their native, religious and cultural belongings were preserved. The ethnic minority policy, which was followed in the 1980s and defined as “chocculture”, has a group-oriented approach to immigrant integration; it has assessed the subject under social policy. In the 1990s, this approach was abandoned due to the economic burden it brought to the state. The individual participation in social life and institutions in the socio-economic field is expected from migrants. The migration integration has begun a change from social policies to employment policies. In the 2000s, a security axis perspective was adopted in the immigration policy. Islamic and Muslim immigrants, seen as a threat to the Dutch society and their values, are reflected in the expectation of cultural assimilation in integration. The article argues that the Netherlands’ immigration integration policies are changing over time from multiculturalism to assimilationist perspective, from group to individual-focused approach, from rights and opportunities to responsibility and task-based understanding, from prosperity state policies to employment policy perspective, and from liberal policies to neoliberal paternalist policies.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 265
Atıf : 2.063
2023 Impact/Etki : 0.333
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi