Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 83
 İndirme 18
RUS MÜLTECİLERİN İSTANBUL’DAKİ EKONOMİK UĞRAŞILARI VE MESLEKLERİ (1920’Lİ YILLARIN BAŞLARI)
2018
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1917 Ekiminde iktidara gelen Bolşeviklerle, onlara muhalif olanlar veya eski çarlık rejimi yanlıları arasında yaşanan iç savaştan Bolşeviklerin galip çıkmasıyla birlikte Güney Rusya’dan, İstanbul’a Nisan 1919’dan Kasım 1920’ye kadar yaklaşık 145,000-150,000 kadar mülteci gelmiştir. Bu mülteciler, İstanbul’un sosyo-ekonomik yapısını gözle görülür biçimde değiştirmiştir. Bu mülteciler, ekonomik olarak şehirdeki ekonomik krizi hem derinleştirmişler; hem de açtıkları fabrika, dükkân, kafe ve restoran gibi işletmelerle ve iş yerleriyle şehrin ekonomisine can katmışlardır. Türkiye’de yapılan çalışmaların hemen hepsinde Rus mültecilerin ekonomik durumları bağlamındaçok ele alınan konu özellikle İstanbul’daki gece hayatına katkılarına ve etkilerine dair olup, açtıkları fabrikalar hakkında da malumat veren çalışmalar vardır. Bu makale ise bizzat Rusça kaynaklara, özellikle de Rusya Federasyonu Devlet Arşivinden (GARF) temin edilen belgeler ışığında, Rus mültecilerin İstanbul’daki ekonomik uğraşıları ve durumları hakkında bazı yeni ve daha ayrıntılı bilgiler sunmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.491
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi