Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 16
Bulgaristan ve Yunanistan’ın Müslüman- Türk Azınlığın Entegrasyonuna Yönelik Politikalarının Karşılaştırmalı İncelemesi: Soğuk Savaş Dönemi
2019
Dergi:  
Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bulgaristan ve Yunanistan’daki Türk azınlıklara yönelik politikaların  karşılaştırılması, farklı koşullardaki azınlık gruplarının entegrasyonuyla  ilgili durumun incelenmesini gerekli hale getirmiştir. Bu çalışmanın  konusu, Soğuk Savaş döneminde Bulgaristan’daki Komünist yönetim  ve Yunanistan’daki Liberal Demokrat yönetimin Müslüman-Türk  azınlığın entegrasyonuna yönelik benimsediği farklı yöntemlerin  değerlendirilmesidir. Bulgaristan ve Yunanistan’daki Müslüman-Türk  azınlığın Türkiye’yi anavatanları olarak görmesi nedeniyle, bu çalışma,  aynı zamanda o ülkelerdeki çoğunluğun azınlık mensuplarıyla ilişkisini  farklı bir açıdan incelemektedir. Türklerin entegrasyonuna yönelik eğitim  politikaları, dini ve siyasal yaklaşımlar değerlendirilerek her iki ülkedeki  Türklere siyasal sistemlerin etkisinde yapılan muamele karşılaştırılmıştır.  Bu çerçevede milli kimlik olgusu kullanılarak, Türk azınlığa tanınan  hakların sosyal bağlamda azınlığın kendi kimliğini koruma ve kültürünü  geliştirme konusunda nasıl katkı sağladığı veya ne tür sorunlar yarattığı  analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Comparing Bulgarian and Greek Policies For The Integration Of Turkish/muslim Minorities: The Cold War Period
2019
Yazar:  
Özet:

Comparing political approaches toward Turkish/Muslim minorities in Bulgaria and Greece became a necessity in order to examine the integration of minority groups under different conditions. This study focuses on the policies of integration of ethnic/religious minorities in Bulgaria and Greece during the Cold War period, studies various methodologies adopted by the communist rule in Bulgaria and the liberal democratic rule in Greece. Since Turkish/Muslim minorities in Bulgaria and Greece claim Turkey as their kin-state, the study partially reflects the perception of minority groups by the majority. Several factors such as educational policies, religion and political approaches to integrate minorities have been evaluated in order to give an overview on the peculiarities and similarities in both cases that are compared. There is detailed analysis also on the issue of national identities and how their conditionality has been defined with the co-existence of minority groups in Bulgaria and in Greece.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.278
Atıf : 9.045
2023 Impact/Etki : 0.225
Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi