Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN BİLGİ VE TUTUMLARINA ETKİSİ
2018
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İş ortamından kaynaklanan ve kişinin sağlığını tehdit edecek birçok şey aslında önlenebilir özelliktedir. Bu alanda, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) bilincinin oluşturulması temel unsurlardan biridir. Çalışmamızda, Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun (SHMYO) ikinci sınıfında verilen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitiminin, öğrencilerin İSG konusundaki bilgi ve tutumlarına etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Mersin Üniversitesi SHMYO’da öğrenim gören öğrenciler, örneklemini 187’si erkek 320’si kız toplam 507 gönüllü öğrenci oluşturmuştur. Likert tipi dereceli puanlama anahtarı kullanılarak toplam 20 soruluk bir anket formu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine uygulanmıştır ve Statistica ve Ki-Kare Testiyle değerlendirilmiştir. Öğrencilere sorulan “İSG dersi sayesinde işçi sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirildim” (P:0,001), “Sağlık alanında çalışacağım için maruz kalabileceğim kaza ve hastalıklar hakkında bilgi sahibiyim” (P:0,001), “İş kazalarında uygulanabilecek ilkyardım uygulamaları hakkında bilgi sahibiyim” (P:0,001) ve benzeri sorulara verilen yanıtlar analiz edildiğinde; birinci ve ikinci sınıf öğrencileri arasında hemen hemen tüm sorularda istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmıştır. Çalışmamızda birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizin sorulara verdiği cevaplardaki farklar, İSG eğitiminin, öğrencilerin İSG konusundaki bilgi birikimlerini arttırdığı ve tutumlarını olumlu yönde etkilediğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.962
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi