Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 101
 İndirme 35
 Sesli Dinleme 1
AHMET MİTHAT EFENDİ VE “HİKMET-İ CEDİDE” / Ahmet Mithat Efendi and “New Philosophy”
2010
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp; Ouml;Z nbsp; Bu yazıda, Ahmet Mithat Efendirsquo;nin ldquo;yeni hikmetrdquo;e bakışı ele alınmaktadır. Ahmet Mithat Efendi, ldquo;veludrdquo; bir yazardır. O, hem gazete yayınlar, hem gazetede yazı yazar. Ayrıca uuml;niversitede (Darulfuuml;nun) felsefe dersleri verir. Ahmet Mithat Efendi, yeni felsefeyi, Schopenhauer uuml;zerinden ele alır. Konuyla ilgili yazısını, ouml;nce gazete yayımlamış, daha sonra kitap olarak bastırmıştır. nbsp; Bu anlamda o, nbsp; ilk defa Tuuml;rk fikir hayatında Batının felsefe problemleri uuml;zerinde duuml;şuuml;nen kişidir. İslam inanccedil; değerlerine bağlıdır. Felsefeyi, uuml;ccedil; ana douml;nemde anlamaktadır. Uuml;ccedil;uuml;ncuuml; douml;nem, yeni felsefe douml;nemidir. Anahtar Souml;zcuuml;kler Ahmet Mithat Efendi, Felsefe, Yeni Felsefe, Schopenhauer, Istırap. ABSTRACT nbsp; In this paper, we will evaluate the view of Ahmet Mithat Efendi on new philosophy He is an author who writes a lot. He both publishes a newspaper and writes article on it. Additionally, he lectures on the history of philosophy in Istanbul university Dar al-fuuml;nun. He tackles new philosophy from the writings of Schopenhauer. He published new philosophy on newspaper and pressed as a book. In this context, he is a thinker of the problems of West in Turkish philosophy life first time. He believes in the values of Islam. He understands philosophy in three periods. The third period is new philosophy term. Keywords Ahmad Mithad Efendi, philosophy, new philosophy, Schopenhauer, suffering.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi