Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 20
MEVLANA'NIN MESNEVİSİ'NİN YEDİNCİ CİLDİ ÜZERİNE
2002
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevlana Mesnevi'sini altı cilt olarak yazmıştır. Ancak birkaccedil; yuuml;zyıl sonra İsmail Ankaravi, Mesnevi'nin yedinci cildine rastlamış ve onu da Mevlana'nın zannederek şerhini yapmıştır. 103511625 tarihinde ortaya ccedil;ıkan bu yedinci cildin Hz. Mevlana'ya ait olup olmadığı hususunda bir ccedil;ok tartışma guuml;ndeme gelmiştir. Mevlilna uuml;zerine ihtisas yapan Ahmed Avni Konuk, Bediuuml;zzamlln FUrı1zilnfer, Abduuml;ibaki Gouml;lpınarlı ve benzeri ilim adamları ccedil;eşitli deliller ileri suuml;rerek bu cildin Mevlana'ya ait olmadığını ispatlamaya ccedil;alışmışlardır. Makalemizde bu konu irdelenecektir. nbsp; nbsp; ABSTRACT Mathnawi the most important book of Mevlana has writlen as six volumes. However after several centuries, ısmail Ankaravi has encountered the seventh volume of Mathnawi and anatomized it thinking that is belongs to Mevlana. it is rumoured a lot of discussion about whether this seventh volume which arised in 1035/1625 belongs to Mevlana. The scholars like Ahmed Avni Konuk, Bediuzzaman Furuzanfer, Golpinarli etc. who specialize on Mevlana make effort to prove that this volume don't belong to Mevlana by giving several evidence. In this resarch this subject is invesligated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi