Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 66
 İndirme 2
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Çıkardığı İlk Kanunlardan Hıyanet-i Vataniye Kanunu ve Uygulamaya Konulması
2020
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından kısa bir süre sonra başlayan işgaller karşısında İstanbul hükümetinin sessiz kalması, Türk milletini Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Anadolu hareketi etrafında birleştirmiştir. Anadolu’da başlayan bu direniş hareketi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla bir kimlik kazanmış ve Türk milletinin meşru temsilcisi haline gelmiştir. Meclis’in açılmasıyla birlikte Anadolu’nun genelinde ortaya çıkan otorite boşluğu ve iç isyanların oluşturduğu tehdidi ortadan kaldırmak amacıyla 29 Nisan 1920 tarihinde Hıyanet-i Vataniye Kanunu kabul edilmiştir. Milli mücadelenin bu zor günlerinde kabul edilen Hıyanet-i Vataniye Kanunu meclisin meşruluğunu tescil etmiş ve Milli Mücadele aleyhine olan eylemleri bertaraf etme hususunda caydırıcı bir güç olmuştur. Bu çalışmada Hıyanet-i Vataniye Kanunu’nun çıkarılması ve sonrasında yaşanan gelişmeler ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The First Law of the Great National Assembly of Turkey and the Law of Citizenship
2020
Yazar:  
Özet:

The silence of the government of Istanbul in the face of the occupations that began shortly after the signing of the Mondros Treaty, united the Turkish people around the Anadolu movement initiated under Mustafa Kemal. This resistance movement, which began in Anadolu, has gained an identity with the opening of the Great National Assembly of Turkey and has become a legitimate representative of the Turkish nation. With the opening of the parliament, the Hyanet-i Vataniye Act was adopted on 29 April 1920 in order to eliminate the outbreak of authority vacuum and the threat of internal rebellions throughout Anadolu. The Hyanet-i Citizenship Act, which was adopted in these difficult days of national struggle, has recorded the lawfulness of the parliament and has become a repressive force in removing actions against the national struggle. In this study will be discussed the extension of the Citizenship Law and the developments that occur afterwards.

Anahtar Kelimeler:

The Law Of Treason, One Of The First Laws Issued By The Grand National Assembly Of Turkey and Its Implementation
2020
Yazar:  
Özet:

The silence of the Istanbul government in the face of the invasions that began shortly after the signing of the armistice of Mondros United the Turkish nation around the Anatolian movement launched under the leadership of Mustafa Kemal. This resistance movement which started in Anatolia gained an identity with the opening of the Grand National Assembly of Turkey and became the legitimate representative of the Turkish nation. With the opening of the Assembly, the Assembly adopted the law of treason on April 29, 1920 in order to eliminate the authority gap and the threat posed by internal rebellions that had arisen throughout Anatolia. The law of treason adopted during these difficult days of the national struggle registered the legitimacy of the assembly and became a deterrent force in disposing of the actions against the national struggle. In this study, the adoption of the law of treason and the developments after it will be discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 575
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi