Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 93
 İndirme 19
GLOBAL KÖY VE KÜLTÜREL EMPERYALİZM: KÜRESELLEŞME BAĞLAMINDA ENFORMASYON TOPLUMUNA BAKIŞ
2015
Dergi:  
Intermedia International E-journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sanayi toplumundan enformasyon toplumuna geçişin bireyler ve toplumlar üzerindeki etkileri bağlamında “Global Köy”; “Kültür Emperyalizmi” ve “Medya Emperyalizmi” kavramlarını tartışmaktır. Bu bağlamda enformasyon iletilmesi sürecini ‘taşıma’ ediminden bağımsızlaştıran teknolojileri geliştiren Batı’nın, Doğu toplumları üzerindeki kültürel etkisi ele alınırken iki farklı bakış açısından hareket edilecektir: Teknolojik gelişmelerin merkezi Batı’nın Doğu’yu üretim üssü olarak kullanırken aynı zamanda ürünlerini tüketmeye hazır geniş bir pazar olarak gördüğü savı bir taraftayken; diğer yanda Batı’nın, Doğu’nun zengin kültürünü kendi formatında yeniden yorumlayarak sunmasının, sistematik bir kültürel emperyalizmin değil çok uluslu şirketlerin kâr etme hedeflerinin sonucu olduğu ön kabulü bulunmaktadır. Çalışmada, dijital teknolojilerin gelişmesi ile kitle iletişim araçları karşısında tüketici olan bireylerin birer üreticiye dönüşmesinin, interneti kendilerini ifade etme, enformasyon yayma, çatışma ve toplanma alanı olarak yeniden üretmelerinin kültürel emperyalizm ve medya emperyalizmi üzerindeki etkileri yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Intermedia International E-journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.4
Intermedia International E-journal