Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
ERMENİ KOMİTACILARIN YEREL ÖRGÜTLENME BİÇİMİ, PROPAGANDA ve PROVOKASYON YÖNTEMLERİ: AMASYA SANCAĞI ÖRNEĞİ
2024
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

1789 Fransız İhtilali’nin Dünya’ya yaydığı milliyetçilik düşüncesinin etkisiyle Osmanlı İmparatorluğu 19. yüzyılda egemenliği altındaki azınlıkların isyan girişimleriyle karşılaşmıştır. Bu azınlıklardan birisi de Ermenilerdir. Osmanlı Devleti’ni parçalamak isteyen Avrupalıların kışkırttığı Ermeniler, 19. yüzyılın ikinci yarısında örgütlenerek hem kamu güvenliğini tehdit etmiş hem de ülkeyi parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. İsyanlarında dışarıdan aldıkları destekle son derece organize bir teşkilat kurmuşlar ve etkili bir propaganda yürütmüşlerdir. Yoğun Ermeni nüfusuna sahip Amasya sancağı da Ermenilerin örgütlü saldırılarına ve olumsuz propagandalarına sahne olmuştur. Bu bağlamda Ermenilerden kaynaklanan asayiş problemlerinin yoğun olarak yaşandığı Amasya sancağı ayrılıkçı Ermenilerin örgütlenme biçimleri ve propaganda yöntemlerinin incelenmesi için uygun bir yer olduğu değerlendirildiğinden çalışma alanı olarak tercih edilmiştir. Bu çalışmada konuyla alakalı arşiv belgeleri ve telif eserler ışığında Amasya sancağındaki Ermeni komitacıların örgütlenme biçimi, propaganda ve provokasyon yöntemleri üzerinde durulmuştur. Çalışmanın amacı Amasya sancağı örneğinden hareket ederek Ermeni komitacıların örgütlenme biçimi, propaganda ve provokasyon yöntemleri hakkında genel bir fikir vermektir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.224
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi