Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 8
Ev Ekonomisi Üzerindeki Etkileri Açisindan; Satin Alma Davranişlarinin, Aile Yapisinin ve Sosyal Medya Raklamlarinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hanehalkı nüfusu arttıkça eğitim, sağlık, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların giderleri de artmaktadır. Ev ekonomisinde hanehalkı sayısının artmasıyla birlikte eğer gelirde bir değişiklik olmazsa ya da gelir artışı ev ekonomisinde bir rahatlık sağlamazsa, ihtiyaçların getirdiği sorunlar artmaya başlamaktadır. Araştırmanın amacı kapsamında bağımsız değişken satın alma davranışı'nın, ve aracı değişkenler aile yapısı, sosyal medya reklamları, ve ürün/hizmet kalitesi'nin, ev ekonomisi üzerindeki etkileri analiz edilmiştir. Analizler sonucunda satın alma davranışı, aile yapısı, sosyal medya reklamları ve ürün hizmet kalitesi’nin, ev ekonomisi üzerinde etkileri olduğu görülmektedir. Araştırma yönteminde 397 (evli bireylerden) anket toplanarak veriler analiz edilmiştir. Analizler, SPSS 25 Programı kullanılarak yapılmıştır. Korelasyon analizi değişkenler arasındaki ilişkilerin derecesini görmek amacıyla yapılmıştır. Regresyon analizi, kurulan hipotezlerin test edilmesinde ve sobel testi de aracı değişken analizinin testi için yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Purchasing Behavior`s Within Family Structures and Social Media: In Terms Of Impacts On Home Economy
2021
Yazar:  
Özet:

As the household population increases, the expenses of basic needs such as education, health, food and clothing also increase. With the increase in the number of households in the home economy, if there is no change in income or if the increase in income does not provide comfort within the home economy, the problems caused by the resulting needs begin to increase. Within the scope of the purpose of the study, the effects of purchasing behavior as independent variable and family structure, social media ads, product/service quality as mediation variables on home economy were analyzed. As a result of analysis, purchasing behavior, family structure, social media advertisements and product service quality seem to have an effect on the home economy. As a research method, 397 questionnaires (from married individuals) were collected and analyzed. Analyzes were performed using SPSS 25 Program. Correlation analysis was conducted in order to see the degree of relationship between variables. And, regression analysis was performed to test the established hypotheses, while the Sobel test was used for testing mediation variable analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.512
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi