Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 80
 İndirme 11
PSİKOLOJİK TEFSÎR
2015
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

Öz   Psikolojik tefsîr alanındaki çalışmalar tecziî olmaktan ziyade, konulu-bilimsel tefsîr grubuna girmektedir. Konulu-bilimsel psikolojik tefsîrin tarihi ise çok yenidir. Ancak psikoloji alanında yapılan Kur’ânî çalışmaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Artan bu ilgi ve eser sayısına rağmen metodolojisi hakkında yeterince çalışma yoktur. Bu çalışma genel tefsîr kurallarını ve psikolojik tefsîr alanında yapılan çalışmaları göz önünde bulundurarak psikolojik tefsîrin usulünü ele almaktadır. Bu makalede, psikolojik tefsîrin tanımı, konusu, gerekliliği ve eksik yönleri ele alınmış en sonda da Kur’ân’dan bazı örnekler sunulmuştur. Klasik tefsir geleneğinde psikolojik tefsire az ya da çok yer verilse de, mezkur tefsirin önemi son yıllarda daha da artmıştır. Bu çeşit tefsîrlerin yazılması günümüzde zorunlu hale gelmiştir.      Anahtar Kelimeler: Kur’ân, tefsîr, psikoloji, yöntem, konulu, bilimsel tefsir     PSYCHOLOGICAL TAFSEER   Abstract   A psychological tafseer of Quran has not been wholly written yet. Until now, the studies concerning psychological tafseer would be regarded as topical-scientific tafseer. The history of that kind of tafseer is very much new. However, day after day, the number of Quranic studies in the field of psychology increases. While the interest and number are going up, there is no so much studies concerning the methodology. The present study addresses the methodology of psychological tafseer by regarding the general tafseer rules and the studies in the field of psychological tafseer. This article covers the definition, subject and essentiality of psychological tafseer and then gives some verses in the Quran. Even psychological tafseer was taken place in classical tafseer tradition, aforementioned tafseer’s significance has been increasing in recent years. Thus, editing this kind of tafseer studies became inevitable.   Key Words: Qur’an, tafseer, psychology, methodology, topical-sceintific tafseer

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akif

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.737
Atıf : 16.363
2023 Impact/Etki : 0.053
Akif