Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 42
 İndirme 9
Entelektüel Sermayenin Örgütsel Performansa Etkisinde Bilgi Paylaşımının Düzenleyici Rolü
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Yapılan çalışmanın amacı, örgütsel davranış literatüründe önemli yeri olan entelektüel sermaye ile örgütsel performans değişkenleri arasındaki ilişkide bilgi paylaşımı değişkeninin düzenleyicilik rolünü araştırmaktır. Yöntem – Çalışmada kullanılan veriler, Ankara'da bilişim sektöründe görev yapan 376 çalışana Ekim-Kasım 2019 döneminde uygulanan üç adet ölçek ile toplanmış ve kurulan model korelasyon analizi ve hiyerarşik regresyon analizi ile test edilmiştir. Yapılan analizlerde, SPSS ve AMOS paket programları ile Python ve R programlama dilleri kullanılmıştır. SPSS (PROCESS modülü) paket programı ve Python programlama dili ile korelasyon analizi ve bilgi paylaşımı değişkeninin düzenleyici etkisi ile ilgili analiz, R programlama dili ile çalışmada kullanılan verilerin tek ve çok değişkenli normal dağılım varsayımı ile ilgili testler ve AMOS paket programı ile ölçeklerin doğrulayıcı faktör analizleri yapılmıştır. Bulgular – Yapılan çalışma sonucunda; entelektüel sermaye, örgütsel performans ve bilgi paylaşımı değişkenleri arasında orta/kuvvetli ve aynı yönlü bir ilişkinin bulunduğu, ancak bilgi paylaşımı değişkeninin entelektüel sermaye ile örgütsel performans değişkenleri arasında düzenleyicilik rolüne sahip olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Tartışma – Entelektüel sermayenin örgütsel performansı artırdığına dair araştırmalar bulunmaktadır. Entelektüel sermayeyi değere dönüştüren ise bilgi, enformasyon ve deneyimdir. Dolayısıyla entelektüel sermayenin değer yaratıp yaratamaması bilginin paylaşılmasına bağlıdır.

Anahtar Kelimeler:

The Regulatory Role of Information Sharing in the Effect of Intellectual Capital on Organizational Performance
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to explore the regulatory role of the information sharing variable in the relationship between the intellectual capital and the organizational performance variables, which play an important role in the organizational behavior literature. Method - The data used in the study was collected to 376 employees working in the computer sector in Ankara with three scales applied in the October-November 2019 period and tested with the model correlation analysis and hierarchical regression analysis. In the analysis, SPSS and AMOS packages and Python and R programming languages were used. SPSS (PROCESS module) package program and Python programming language correlation analysis and information sharing variable regulatory effect analysis, R programming language and the study data used in the single and multi-variable normal distribution assumption related tests and verifying factor analysis of scales with the AMOS package program have been carried out. The results of the study have found that there is a medium/strong and similar relationship between the intellectual capital, the organizational performance and the information sharing variables, but the information sharing variable has no regulatory role between the intellectual capital and the organizational performance variables. Discussions - There is research that intellectual capital improves organizational performance. The one that turns intellectual capital into value is knowledge, information and experience. Therefore, whether intellectual capital creates value or not depends on the sharing of information.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.863
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi