Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
İNGİLİZ DİPLOMAT DAVİD URQUHART›IN SÜVEYŞ KANALI›NIN AÇILMASINA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİ
2023
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, İngiliz siyasetçi ve diplolamat olan David Urquhart’ın 1853 yılında Londra’da yayımlanan “Progress of Russia in the West, North, and South, by Opening the Sources of Opinion and Appropriating the Channels of Wealth and Power” eserindeki Süveyş kanalına dair verdiği bilgilere ve değerlendirmelere dayanmaktadır. Çalışmanın amacı, kanalın tarihsel geçmişi, kanal açılmadan önce bölgenin sahip olduğu jeo-stratejik öneme bağlı olarak İngiltere, Fransa ve Rusya gibi büyük devletlerin kanal projesine karşı izledikleri diplomasi ve yine Osmanlı Devleti ve Mısır özelinde bölgede yaşanan gelişmeleri ele alarak değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

The Opinions and Assessments Of The English Diplomat David Urquhart Regarding The Opening Of The Suez Canal
2023
Yazar:  
Özet:

This study is based on the assessments of the Suez Canal in the work of British politician and diplomat David Urquhart titled “Progress of Russia in the West, North, and South, by Opening the Sources of Opinion and Appropriating the Channels of Wealth and Power” published in London in 1853. The study aims to evaluate the historical background of the canal, the diplomacy followed by the great states such as England, France and Russia against the canal project, and the developments which occurred in the region, especially in the context of the Ottoman State and Egypt

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.868
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi