Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 13
KADIN YOKSULLUĞUNUN ÇOK BOYUTLU ANALİZİ: ANTALYA ALT BÖLGESİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı Antalya, Burdur ve Isparta illerinden oluşan TR61 Bölgesi’nde yaşayan kadınların yoksulluklarını, gelir temelli yaklaşımlardan ziyade, literatürde Alkire-Foster Yöntemi olarak yer alan çok boyutlu bir yaklaşımla ölçmektir. Bu amaçla ölçüm için gerekli olan veri seti TÜİK’in 2017 yılına ait Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması anket verilerinden elde edilmiştir. Çalışmanın yapılmasındaki temel motivasyonlarından birisinin, özellikle ulusal literatürde kadın yoksulluğunun çoğunlukla parasal yaklaşımlarla ele alınmış olması nedeniyle oluşan boşluğu gidermek olduğu belirtilebilir.  Yapılan hesaplamalar sonucunda TR61 Bölgesi kadınlarına ait çok boyutlu yoksulluk oranının %3,4 olduğu görülmektedir. Ayrıca bu bölgede yer alan kadınların en fazla yoksunluk yaşadığı göstergelerin başında, kronik rahatsızlıklar ve hane fiziki şartları elverişsiz olan konutlarda yaşama göstergelerinin geldiğini söylemek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

The most extensive analysis of female absence: An example of the Lower Region of Antalya
2020
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to measure the poverty of women living in the TR61 region, which consists of the provinces of Antalya, Burdur and Isparta, with a multi-dimensional approach that is included in literature as the Alkire-Foster Method, rather than income-based approaches. The data set required for this measurement was obtained from the 2017 income and living conditions survey data of the TÜIK. One of the main motivations of the study is to remove the gap, especially in national literature, which is due to the fact that women’s poverty is mostly addressed by financial approaches.  The estimates show that the multi-dimensional poverty rate of women in the TR61 region is 3.4%. It is also possible to say that at the beginning of the indicators where women in this region experience the most absence, the indicators of living in houses with chronic disorders and the physical conditions of the home are unsuitable.

Anahtar Kelimeler:

Multidimensional Analysis Of Women Poverty: The Case Of Antalya Subregion
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.759
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute