Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Gig Ekonomisi için Çok Boyutlu Bilimetrik Analizi
2023
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

1980'lerden sonra ivme kazanan küreselleşme olgusu toplumun her kesiminde yaygınlaşmış ve çalışma yaşamının araştırılması olağan bir durum haline gelmiştir. Küreselleşme olgusu internet ağları aracılığıyla toplumun sosyo-ekonomik yapısına dahil edilmiştir. Bireylerin hayatlarını devam ettirebilmeleri, refah ve huzuru sürdürebilmeleri için dijital platformlar üzerinden ortaya çıkan online bir iş yapısına dönüşmeleri gerekli görülmektedir. Böylelikle değişen dünya düzeninde toplumsal sürdürülebilirlik açısından çalışma hayatının yapısına yönelik araştırmaların eğilimlerinde artış gözlemlenmiştir. Çalışmanın amacı, çevrimiçi çalışma platformunun karşılığı olan Gig ekonomisinin çok boyutlu alanlarında bütünsel bir bakış açısı elde etmektir. Bu amaçla, Gig ekonomisine özel Web of Science veri tabanından elde edilen tüm veriler (820/732) araştırmaya dahil edilmiştir. CiteSpace uygulaması kullanılarak çoklu veriler analiz edildi. Sosyal ağ teorisi çerçevesinde Gig ekonomisine yönelik eğilimler, ülke bağlamında analizler, yazar analizleri, küme analizleri ve temsili belge analizleri sunulmaktadır. Bu kapsamda Gig ekonomisine ilişkin literatür kapsamında bilimetrik analizler yapabilmek, mevcut işgücü piyasasına ilişkin gelecekte yapılacak araştırmalar için sistematik bulgular elde edilmesi açısından önemlidir. Araştırma ile Gig ekonomisine yönelik literatür eğilimleri, ülke analizleri ve ilişki ağları, yazar üretkenliği ve anahtar kelimelerin literatürdeki yorumsal karşılığı ortaya konulmaktadır. Analiz bulgularına göre; Gig ekonomi olgusu için sosyo-ekonomik yapıda farklı alanlarda araştırmalar yapılmış olup, toplumsal önemi ve yaygınlığı açısından çalışmaların gelecekte kümülatif olarak artabileceği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Multidimensional Scientometric Analysis For The Gig Economy
2023
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of globalization, which gained momentum after the 1980s, became widespread in all parts of the society and research of working life has become a normal situation. The phenomenon of globalization has been included in the socio-economic structure of the society through internet networks. It is considered necessary for individuals to turn into an online business structure that emerges through digital platforms in order to continue their lives, to maintain welfare and peace. Thus, an increase in the trends of research on the structure of working life in terms of social sustainability in the changing world order has been observed. The aim of the study is to obtain a holistic perspective in the multidimensional areas of the Gig economy, which is the counterpart of the online working platform. For this purpose, all data (820/732) obtained from the Web of Science database specific to the gig economy were included in the research. Multiple data were analyzed using the CiteSpace application. Trends in the Gig economy within the framework of social network theory, analysis in the context of the country, author analysis, cluster analysis and representative document analysis are presented. In this context, it is important to be able to make scientometric analyzes within the scope of the literature on the gig economy in order to obtain systematic findings for future research on the current labor market. With the research, literature trends, country analyzes and relationship networks, author productivity and the interpretative equivalent of keywords in the literature are revealed. According to the analysis findings; For the gig economy phenomenon, researches have been carried out in different fields in the socio-economic structure, and it can be stated that the studies may increase cumulatively in the future in terms of its social importance and prevalence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


2019






Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.190
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi