Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Hazırlık Sınıfında Kavram Haritası Destekli İngilizce Öğretiminin Kullanımı Üzerine Bir Karma Yöntem Çalışması
2020
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, hazırlık sınıfı öğrencilerinin kavram haritaları ile desteklenen main course derslerinde kavram haritası performansları ile öğrencilerin kavram haritalarına ilişkin görüşlerinin incelenmesidir. Çalışmada karma araştırma yöntemlerinden açımlayıcı sıralı desen kullanılmıştır. Deney grubuna kavram haritası destekli ders öğretimi uygulanmıştır. Çalışma grubu Çağ Üniversitesi’nde main course dersi alan 14 hazırlık öğrencisinden oluşmaktadır. Araştırmanın nicel verileri, öğrencilerin kavram haritası performanslarını belirlemek amacıyla araştırmacı tarafından geliştirilen Kavram Haritası Değerlendirme Formu ile toplanmıştır. Nitel verileri ise araştırmacı tarafından geliştirilen öğrencilerin, kavram haritalarına ilişkin düşüncelerini ortaya çıkarmayı amaçlayan açık uçlu sorular formu ile toplanmıştır. Deney grubundaki öğrencilerin ön test ve son test kavram haritası performansları arasında anlamlı bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla ilişkili örneklemler için t testi analizi yapılmıştır. Nitel verilerin analizinde frekans dağılımı ve açık uçlu sorular için içerik analiz yöntemi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda kavram haritası yöntemi kullanan deney grubu öğrencilerinin uygulama öncesi ve uygulama sonrası kavram haritası performansları puanları arasındaki değişimin son test lehine anlamlı düzeyde farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Bununla birlikte öğrencilerin görüşlerinin daha çok kavram haritası yönteminin öğretimde verimliliğe ve öğrenmede kalıcılığa olan etkisi üzerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Kavram haritası yönteminin derste kullanılmasına ilişkin, öğrenciler kavram haritası yöntemi ile öğrenmelerinin daha kalıcı olduğunu belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

A Mixed Methods Study On Using Concept Mapping Assisted English Teaching In A Preparatory Class
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine preparatory students’ concept mapping performances and their views on concept maps in the main course assisted by the concept mapping. In order to full the aims of the study, explanatory sequential design of mixed methods approach is employed. In the quantitative phase of the study, weak experimental design with a single study group was used and the quantitative data were obtained through concept map assessment form developed by the researcher to determine the students' concept mapping performances and the qualitative data were collected by the open-ended questions form, which aims to reveal the opinions of the students on concept maps, developed by the researcher. The concept mapping assisted instruction was applied to the experimental group. The study group is comprised of 14 prep students who take main course at Çağ University. Paired samples t-test analysis was employed for the related samples in order to determine whether there is a statistically significant difference between the pre-and-post-test concept map performances of the students in the study group. Content analysis method was applied in the analysis of qualitative data. The quantitative results of the study showed a statistically significant difference between pre-and-post-test scores of the study group. In addition, Quantitative results showed that the students' opinions mostly focus on the effect of the concept mapping method on efficiency in education and retention in learning. Regarding the use of the concept mapping method in the course, the students stated that the concept mapping method provided retention in learning, learning in a holistic way, concretizing the concepts, seeing the deficiencies in learning and they find the method effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 3.002
2023 Impact/Etki : 1.007
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi