Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
RADYO YAYINCILIĞINDAKİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÜZERİNE NİTEL BİR ÇALIŞMA
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Radyo icadından itibaren önemini kaybetmemiş, teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı başarmış bir kitle iletişim aracıdır. İnternet teknolojisi sayesinde meydana gelen gelişmeleri ‘dijitalleşme’ olarak kavramsallaştırdığımızda, dijitalleşmenin radyo yayıncılığının dönüşümü üzerindeki rolünü analiz etmek mümkün olacaktır. Bu çalışma, radyonun dijital iletişim çağına ne ölçüde adapte olduğunu anlamak ve radyo yayıncılığının dönüşümünü ortaya koymak bakımından önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı; iletişim teknolojilerinin ve radyo içeriklerinin dijitalleşmesinin radyo yayıncılığında meydana getirdiği dönüşümü analiz etmektir. Bu araştırmaya amaçlı örnekleme yöntemi ile on katılımcı dahil edilmiştir. Örneklem içerisinde yer alan katılımcılar, radyo yöneticiliği veya radyo programcılığı deneyimine sahip Türk radyoculardır. Bu çalışmada nitel veri toplama yöntemlerinden derinlemesine görüşme tekniği kullanılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla katılımcılardan veriler toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen verilerin analizinde, betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırma, dijitalleşmenin radyo yayıncılığında önemli dönüşümlere sebep olduğunu göstermektedir. Ayrıca, dijitalleşmenin radyo yayıncılığında yaşanan dijital dönüşüme hızlıca adapte olan radyo istasyonlarına yeni fırsatlar sunduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

A NITEL REVIEW on the Digital Return of Radio
2022
Yazar:  
Özet:

Radio is a mass communication tool that has not lost its importance since its invention and has managed to adapt to technological developments. When we conceptualize the developments that occur through the Internet technology as ‘digitalization’, it will be possible to analyze the role of digitalization on the transformation of radio broadcasting. This study emphasizes the importance of understanding how much radio is adapted to the age of digital communication and revealing the transformation of radio broadcasting. The aim of this study is to analyze the transformation of communication technologies and the digitalization of radio content in radio broadcasting. Ten participants were included with the sample method aimed at this research. The participants in the examples are Turkish radioculars with radio management or radio programming experience. In this study, a deep-interview technique has been used from the quality data collection methods. Data from participants was collected through a semi-configured interview form. In the analysis of the data obtained from the participants, the visual analysis method was used. This research shows that digitalization leads to significant transformations in radio broadcasting. In addition, it has been found that digitalization offers new opportunities for radio stations that are rapidly adapted to the digital transformation in radio broadcasting.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.791
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi