Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Erzurum Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde Çalışan Yayım Elemanlarının Sosyal ve Mesleki Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
2010
Dergi:  
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarımsal yayım çalışmalarının uygulayıcıları yayım elemanlarıdır. Yayım elemanlarının uygulamadaki başarılarında, sosyo-ekonomik ve yayımcı nitelikleri etkili olabilmektedir. Bu çalışmanın amacı, Erzurum merkez ve ilçelerindeki tarım teşkilatlarında çalışan yayım elemanlarının yapmış oldukları tarımsal yayım faaliyetleri, uygulama şekilleri, yayım elemanlarının nitelikleri, çalışma koşulları, karşılaştıkları zorluklar gibi bilgilerin belirlenmesi ve bu kapsamda mevcut durumun genel hatları ile ortaya konulmasıdır. Araştırmanın ana materyalini, Erzurum merkez ve ilçelerinde görev alan 131 yayım elemanı ile yapılan anketler oluşturmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, Erzurum’da görev yapan yayım elemanlarının %65.6’sı kentsel kökenli olduğu, %57’sinin 20-35 yaş gurubu arasında olduğu, %53’ünün ziraat fakültesi mezun olduğu, %50’sinin tarımsal yayım eğitimi aldığı, yaklaşık %43’ünün mesleki yönden tatmin olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca yayım elemanlarının %58.8’inin 41-80 arasında köye hizmet verdilerin, %45.8’inin bilgi edinmek için konu uzmanlarına başvurdukları, %87.8’inin ayda ortalama olarak 1-5 gün arasında araziye çıktığı ve %43.5’inin çiftçi sorunlarına çözüm önerileri getirmek yaklaşımı ile görev yaptığı belirlenmiştir. Bu kapsamda yayım elemanlarının belirli periyotlarla hizmet içi eğitime tabi tutulması, hizmet verdikleri köy ve çiftçi sayısının sınırlandırılması ve mesleki tatmin düzeyinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A research on the determination of social and professional qualifications of the publisher who work in the Erzurum Agriculture Province and Primary Directorate
2010
Yazar:  
Özet:

Producers of agricultural publishing work are publishers. In the success of publishers in the application, their socio-economic and publisher qualities can be effective. The purpose of this study is to determine the information, such as the agricultural publishing activities, the forms of application, the qualities of the publishing elements, the working conditions, the difficulties they encounter and to reveal the general lines of the current situation in this context. The main material of the study consists of surveys conducted with 131 publishers who work in the Erzurum center and districts. According to the results of the study, 65% of publishers working in Erzurum. 6 are urban, 57% are between 20-35 years of age, 53% are graduated from Ziraat faculty, 50% are educated in agricultural publication, and about 43% are not professional. Moreover, 58.8 percent of publishers served the village between 41-80, 45.8 percent consulted the subject for information, 87.8 percent went to land for an average of 1-5 days a month, and 43.5 percent served by the approach to bringing solutions to farmers' problems. In this context, it is necessary to work to ensure that the publishers are subjected to service training for certain periods, to limit the number of villages and farmers they serve and to increase the level of professional satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Alınteri Zirai Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.183
2023 Impact/Etki : 0.007
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi