Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
ÖĞRETMEN ANILARINDA DEĞERLER EĞİTİMİNİN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada öğretmenlerin öğrencilik yaşamlarında değerler eğitimiyle ilgili öğrenme, gözlem ve deneyimleri analiz edilmeye çalışılmaktadır. Öğretmen anılarında değerler eğitiminin neler olduğu, nasıl kazandırıldığı, kazandırma yöntemlerinin ne olduğu, uygulamaya nasıl yansıdığı ve öğretmenlerin mesleki yaşantılarına nasıl etki ettiğini belirlemeyi amaçlamaktadır. Nitel araştırma yönteminin kullanıldığı çalışmada, çözümlemeler durum çalışması deseni ile yapılmıştır. Amaçlı Örneklem Tekniği kullanılarak katılımcılara ulaşılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2021-2022 eğitim öğretim yılında Diyarbakır il merkezindeki beş farklı okulda görev yapan 60 öğretmen oluşturmaktadır. Çalışmada elde edilen veriler öğretmenlerin kendi öğrencilik dönemlerinde sevgi, saygı, yardımseverlik gibi değerlerle yoğunluklu bir şekilde etkileşim halinde oldukları ve yine bu dönemde öğretmenlerinin, değerlerleri içselleştirmeye çalışırken bizatihi kendi yaşam biçimleriyle model oldukları ya da anlatım yoluyla bunu sık bir şekilde işlediklerini belirtmişlerdir. Öğrencilik ve yetişkinlik sürecinde değer eğitiminin kendi yaşamlarında bir öğrenme biçimine dönüştüğü tespit edilirken toplumsallaşma sürecinde de önemli bir yere sahip olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research