Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 66
 İndirme 29
Değerler Eğitimine Gönüllü Katılan Öğretmenlerin Profili ve Görüşleri
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Değerlerin geliştirilmesi, 2003 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirdiği öğretim programlarında önemli bir yer tutmakta ve uygulamaya konulan programların temel öğeleri arasında yer almaktadır. Yayınlanan bir genelgede, bakanlığa bağlı tüm resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının bütün sınıf ve şubelerinde, değerlerle ilgili olarak öğrencilerin yeterliliklerini artırmak ve bunların davranışlarına yansımasını sağlamak amacıyla etkinliklerin yapılması istenmektedir. Bu genelge doğrultusunda, diğer illerde olduğu gibi bu çalışmanın örneklemini oluşturan Bingöl’de de değeler eğitimi il yönetim kurulu oluşturulmuş ve her okuldan gönüllü bir öğretmen “Okulun Değerler Eğitimi Koordinatörü” olarak belirlenmiştir. Okullarda değerler eğitimiyle ilgili etkinlikler bu gönüllü öğretmenler tarafından yürütülmüştür. Çalışmanın amacı, Bingöl’de okullarında değerler eğitimi çalışmalarını gönüllü olarak yürüten öğretmenlerin profilini çıkarmak, çalışmalarla ilgili görüş ve önerilerini almaktır. Bu amaçla Bingöl İlinde 2011-2012 öğretim yılında, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda değerler eğitimi çalışmalarına gönüllü olarak katılan 30 öğretmenin görüşleri alınmıştır. Çalışmada veriler anket tekniğiyle toplanmıştır. Anket uygulamasından elde edilen verilerin betimsel analizinde frekans (f) ve yüzde (%) dağılımlardan yararlanılmıştır. Çalışmanın sonucunda, Bingöl’de değerler eğitimine gönüllü olarak katılan öğretmenler arasında 26-40 yaş arası, evli, çocuklu, erkek, eğitim fakültesi çıkışlı, ilköğretim okullarında çalışan, lisans mezunu, bir ile on yıl arası öğretmenlik hizmeti olan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık branşlarında, Bingöl doğumlu olanların çoğunlukta olduğu ortaya çıkmıştır. Öğretmenlerin, değerler eğitiminin öğretmen yetiştirme programının bir parçası olması gerektiği ve toplumda değerlere bağlılığın zayıfladığı konularında aynı fikirde oldukları ortaya çıkmıştır. Ayrıca, değerler eğitimi çalışmalarının öğrencilerin davranışları üzerinde olumlu etkilerinin olduğu; bu çalışmalara olumlu yaklaşımın, il yöneticilerinden okul yöneticilerine ve öğretmenlere doğru gidildikçe azaldığı, velilerin ve öğrencilerin ilgisinin de farklı olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini