Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Öğretmen Adaylarının Okul Yaşam Kalitesine İlişkin Algıları ile Devamsızlığa Yönelik Tutumları Arasındaki İlişki
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, öğretmen adaylarının okul yaşam kalitesine ilişkin algıları ile devamsızlığa yönelik tutumları arasındaki ilişkileri belirlemeyi amaçlamaktadır. İlişkisel tarama modeli biçiminde tasarlanan bu çalışmaya, bir devlet üniversitesinin eğitim fakültesinde öğrenim görmekte olan 335 öğretmen adayı katılmıştır. Veri toplama araçları olarak Fakülte Yaşamının Niteliği Ölçeği ve Devamsızlık Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise, betimleyici istatistikler, Pearson Çarpım Momentler korelasyon analizi, basit ve çoklu regresyon analizi uygulanmıştır. Araştırmanın bulguları öğretmen adaylarının okul yaşam kalitesine ilişkin algıları ile devamsızlığa yönelik tutumları arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Ayrıca, öğretmen adaylarının fakülte yaşamının niteliğine ilişkin algıları, devamsızlığa yönelik tutumlarını anlamlı bir şekilde yordadığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmanın sonuçları bağlamında uygulamaya ve araştırmacılara yönelik önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Öğretmen Adaylarının Okul Yaşam Kalitesine İlişkin Algıları ile Devamsızlığa Yönelik Tutumları Arasındaki İlişki
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify the relationship between the perceptions of the teacher candidates about the quality of school life and their attitudes towards continuity. This study, designed in the form of a relational scan model, included 335 teachers candidates who are studying at a state university’s educational faculty. Data collection tools have been used as the Quality of Faculty Life Scale and Continuity Attitude Scale. In the analysis of the data, illustrative statistics, Pearson Collapse Moments correlation analysis, simple and multiple regression analysis were applied. The findings of the study have shown that there is a positive and meaningful relationship between the perceptions of the teacher candidates about the quality of school life and their attitudes towards continuity. Furthermore, the insights of the teacher candidates about the nature of their life at the faculty have come to the conclusion that their attitudes towards continuity are significantly influenced. In the context of the results of the research, recommendations were made to the researchers and the researchers.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.001
Current Perspectives in Social Sciences