Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Intrascleral sutureless fixation of three-piece intraocular lens for aphakia management
2018
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı kliniğimizde yetersiz arka kapsül desteği olan hastalarda uyguladığımız üç parçalı göz içi lensin (GİL) intraskleral fiksasyon yöntemini sunmaktır. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma retrospektif vaka serisinden oluşmaktadır. Oluşturulan skleral tünelden GİL haptiğini çıkarmak için 27 gauge iğne kullanıldı. Haptik uçları topuz şeklinde koterize edildi ve haptikler skleral tünel içine yerleştirildi. Ameliyat öncesi ve sonrası düzeltilmiş görme keskinliği, göz içi basıncı ve komplikasyonlar değerlendirildi. Bulgular: 54 hasta (24 kadın, 30 erkek) çalışmaya dahil edildi. Ortalama yaş 52.4±14.5 yıldı. Ortalama takip süresi 12±6.8 aydı. Ameliyat öncesi görme keskinliği 20/500 idi. Ameliyat sonrası 1. ayda 20/80 idi. Göz içi basınç ameliyat öncesi 12.5±3.5 mm Hg iken 1. ayda 12.8±6.5 mm Hg idi. Ameliyat sonrası komplikasyon olarak 12 hastada subkonjonktival kanama, 2 hastada hifema, 1 hastada vitreus hemorajisi gelişti. Hiçbir hastada haptik exposure, GİL desentralizasyonu takip süresinde gelişmedi. Sonuç: Üç parçalı lensin sütürsüz intraskleral fiksasyon metodu güvenilir, hızlı ve uygulaması kolay bir methodtur. Cerrahi sonrası göziçi basıncında önemli değişiklikler olmamakta, kalıcı komplikasyon gelişmemektedir. Ayrıca görme keskinliğinde artış sağladığı için başarılı bir yöntemdir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal