Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
SOSYOEKONOMİK DÜZEYİ DÜŞÜK BİR BÖLGEDE YAŞAYAN KADINLARIN GIDA GÜVENCESİZLİĞİNE İLİŞKİN DENEYİMLERİ
2023
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, sosyoekonomik düzeyi düşük bir bölgede yaşayan kadınların gıda güvencesizliğine yönelik deneyimlerini incelemektir. Araştırma, fenomenolojik nitel tipte tasarlanmıştır. Araştırmanın evrenini sosyoekonomik düzeyi düşük bir bölgede yaşayan kadınlar oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini dahil etme kriterlerini karşılayan, kartopu örneklem yöntemiyle belirlenen 11 kadın oluşturmuştur. Araştırmanın verileri; 12 Eylül-28 Aralık 2021 tarihleri arasında, tanıtıcı bilgi formu ve yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Veriler içerik analizi ile analiz edilmiştir. Araştırma kapsamında yapılan görüşmelerde katılımcıların ifadelerinden Yoksulluk ve Mücadele olmak üzere iki ana tema ve Yetersiz Gıda, Muhtaçlık, Çaresizlik ve Bölüştürme ve Özveri, Çocuk Oyalama, Akraba Desteği olmak üzere altı alt tema oluşturulmuştur. Araştırmanın sonucunda; görüşülen kadınların gıda güvencesizliğini yokluk, muhtaçlık ve çaresizlik ile açıkladıkları ve gıda güvencesizliği ile mücadele etmenin yollarını aradıkları belirlenmiştir. Bu sonuçlar doğrultusunda; benzer örneklem gruplarında gıda güvencesizliğinin sonuçlarını ölçen ve değerlendiren nitel ya da nicel çalışmaların planlanması önerilir.

Anahtar Kelimeler:

The Experiences Of Women Living In A Low Socioeconomic Level Regarding Food Insecurity
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the experiences of women living in a low socioeconomic level regarding food insecurity. The research was designed in phenomenological qualitative type. The population of the research consists of women living in a region with a low socioeconomic level. The sample of the study consisted of 11 women who met the inclusion criteria and were determined by the snowball sampling method. The data was collected between 12 September and 28 December 2021, with an introductory information form and a semi-structured interview form. The data were analyzed by content analysis. Two main themes as Poverty and Struggle, and six sub-themes as Insufficient Food, Neediness, Desperation; Allocation and Unselfishness, Distract the Child, and Relative Support were formed. As a result of the study; women explained food insecurity with poverty, neediness and helplessness. Also it was determined that they sought ways to struggle with food insecurity. In line with these results; it is recommended to plan qualitative or quantitative studies that measure and evaluate the consequences of food insecurity in similar sample groups.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.895
2023 Impact/Etki : 0.257
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS