Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
Çuvaş Dil Bilimi Çalışmalarının Büyük İsmi N. İ. Aşmarin
2020
Dergi:  
Tehlikedeki Diller Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çuvaşça araştırmalarının en önemli isimlerinden biri olan N. İ. Aşmarin, 22.09.1870 tarihinde Çuvaşistan’ın Yetirne [Rusça Yadrin] şehrinde, fakir bir Rus ailenin çocuğu olarak dünyaya gelir. Çocukluk ve gençlik çağları bir başka Çuvaş yerleşimi olan Kurmış’ta geçen Aşmarin’in Çuvaşça ve Çuvaş kültürüne yönelik ilgisi ise bu yıllarda ortaya çıkar. Söz konusu ilgisini ilerleyen yıllarda mesleki yaşamına da taşıyacak olan araştırmacının oldukça iyi bir eğitim aldığını görüyoruz. İlköğrenimini Kurmış’ta, ortaöğrenimini Nijnijnovgorod Gimnazyumu’nda tamamlayan Aşmarin, yükseköğrenimini ise Moskovadaki Lazarev Doğu Dilleri Enstitüsü’nde alır. Burada Arapça, Farsça, Türkçe gibi dilleri öğrenen müstakbel araştırmacı, dönemin en önemli doğu bilimcilerinden biri olan F. Y. Korş’un öğrencisi olur.

Anahtar Kelimeler:

The Great Name of the Language Studies N.I. Aşmarin
2020
Yazar:  
Özet:

N.I. Ashmarin, one of the important names of his sci-fi research, was born on 22.09.1870 in the city of Yetirne (Russian Yadrin) in Çuvaşistan, as a child of a poor Russian family. The childhood and youth ages are another Chuvaş settlement in Kurmış's Aşmarin's interest in Chuvaşça and Chuvaş culture is revealed in these years. We see that the researcher who will carry his interest into his professional life in the years ahead has received a very good training. Asmarin, who completed his primary education at the Nijnijnovgorod Gymnasium, takes his higher education at the Lazarev Institute of Eastern Languages in Moscow. Here, the famous researcher who learns languages such as Arabic, Persian, Turkish, becomes a student of F. Y. Korş, one of the time-important Eastern scientists.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Tehlikedeki Diller Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 237
Tehlikedeki Diller Dergisi