Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Türkiye’deki Konvansiyonel ve Katılım Bankacılığının Karşılaştırmalı Analizi: Ücret ve Komisyon Gelirleri, Mevduat Faizleri ve Kârlılık
2022
Dergi:  
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’deki konvansiyonel ve katılım bankaları arasında kârlılığı belirleyen faktörleri incelemek ve iki banka türü arasındaki ayırıcı unsurları tespit etmektir. 2007-2018 yılları arası çeyreklik veri seti kullanılarak yapılan ekonometrik çalışmada GMM tahmincisi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, iki banka türü arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır. Detaylı olarak bakıldığında, katılım bankalarının aktif ve sermaye kârlılığı geleneksel bankalardan daha yüksektir. Mevduat faizi ve kâr payı oranları açısından bakıldığında, katılım bankaları geleneksel bankalardan daha az ödeme yapmaktadırlar. Komisyon ücreti gelirlerinin özellikle geleneksel bankalar açısından daha önemli olduğu tespit edilmiştir. Son olarak, kriz dönemlerinde katılım bankalarının geleneksel bankalara göre daha iyi performans gösterdikleri ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Analysis Of The Conventional and Participation Banks In Turkey: Fee and Commission Incomes, Deposit Interest Rates and Profitability
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the factors determining the profitability of conventional and participation banks in Turkey and to identify the distinguishing factors between the two types of banks. The GMM estimator was used in the econometric analysis using the quarterly data between 2007 and 2018. Results suggest the existence of significant differences between the two types of banks. For instance, participation banks have higher return on assets and capital than traditional banks. In terms of deposit interest and profit share rates, participation banks pay less than traditional banks. We also find that commission fee income is more important for traditional banks. Finally, results indicate that participation banks perform better than conventional banks during the crisis period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 406
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi