Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 3
Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Akademik Erteleme Davranışlarının Bazı Psiko-Sosyal Değişkenlere Göre İncelenmesi
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, öğretmen adaylarının akademik erteleme davranışlarının bazı psiko-sosyal değişkenler açısından farklılaşıp farklılaşmadığını ortaya koymaktır. İlişkisel tarama modeline uygun olarak düzenlenmiş araştırmanın örneklemini 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören 257 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırmada “Kişisel Bilgi Formu”, “Akademik Erteleme Ölçeği”, “Zaman Yönetimi Ölçeği”, “Algılanan Stres Ölçeği” ve “Karar Verme Stilleri Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analizinde t-testi, ANOVA ve çoklu regresyon analizi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, fen bilgisi öğretmen adaylarının; akademik erteleme ölçeğinden aldıkları ortalama puanın ortalama puanın üzerinde olduğu, kızların erkeklere göre daha fazla akademik erteleme davranışı gösterdiği, sınıf düzeyine göre anlamlı bir farkın olmadığı ama akademik başarıya göre farklılık gösterdiği, zaman yönetimi ölçeğinden aldıkları ortalama puanın ölçekten alınabilecek ortalama puanın üzerinde olduğu, kızların erkeklere göre zaman yönetiminde daha başarılı oldukları, sınıf düzeyine göre bir farkın olmadığı ama akademik başarıya göre farklılık gösterdiği, algılanan stres ölçeğinden aldıkları ortalama puanın orta düzeyde olduğu, cinsiyete göre, sınıf düzeyine göre ve akademik başarıya göre anlamlı bir farkın olmadığı, karar verme stilleri ölçeğinden aldıkları ortalama puanın ortalama puanın üzerinde olduğu, cinsiyete göre ve akademik başarıya göre anlamlı bir fark olmadığı fakat sınıf düzeyine göre anlamlı fark olduğu, zamanı verimli kullanma becerileri, algılanan stres düzeyleri ve karar verme stillerinin akademik erteleme davranışları ile düşük düzeyde ve anlamlı bir ilişkinin olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Scientific Knowledge Review of the Academic Delayed Behavior of Teachers Candidates according to Some Psycho-Social Variables
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to reveal whether the academic delay behavior of teachers candidates differs in terms of some psychosocial variables. The sample of the research organized in accordance with the relational scan model 2016-2017 Education-Teaching year is composed of 257 teachers candidates studying in the Republic University, the Faculty of Education, the Department of Mathematics and Science Education, the Department of Science and Information Education and the Department of Anatomy. The study used "Personal Information Form", "Academic Delay Scale", "Time Management Scale", "Added Stress Scale" and "Decision Styles Scale". In the analysis of the obtained data, t-test, ANOVA and multiple regression analysis were used. According to the study, the average score they receive from the academic delay scale is higher than the average score they receive from the academic delay scale, the average score they receive from the academic delay scale is higher than the average score they receive from the academic delay scale, the average score they receive from the academic scale is higher than the average score they receive from the academic scale, the average score they receive from the academic scale is higher than the average score they receive from the academic scale, the average score they receive from the academic scale is higher than the average score they receive from the academic scale, the average score they receive from the academic scale is higher than the average score they receive from the academic scale, the average score

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal