User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 8
Hayasızca Hareketler Suçu (TCK m. 225)
2022
Journal:  
Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Hayasızca hareketler suçu 5237 sayılı TCK’nın 225. maddesinde düzenlenmiş ve bu maddede kasten alenen cinsel ilişkide bulunma ve teşhircilik yapma fiilleri ceza yaptırımı ile karşılanmıştır. Söz konusu suç tipi, geniş bir uygulama alanına sahip olmasının yanı sıra suç teorisi açısından pek çok tartışmayı da bünyesinde barındırmaktadır. Nitekim söz konusu suç tipinin koruduğu hukuki değerin ne olduğu, kanuni tipte yer alan cinsel ilişki ve teşhircilik kavramlarının nasıl anlamlandırılacağı, suçun manevi unsuru açısından failin amaç ya da saikinin suçun oluşumuna etkisinin olup olmadığı, suç tipinin iştirak hükümlerinin uygulanması açısından gösterdiği özelliklerin neler olduğu gibi pek çok husus suç teorisi çerçevesinde bütünsel bir incelemeyi gerektirmektedir. Bu kapsamda hem Alman öğretisi hem Türk öğretisi hem de güncel yargı kararları çerçevesinde suç tipinin incelenmesinin faydalı olacağı düşünülmüştür. Çalışma kapsamında hayasızca hareketler suçunun, yeni TCK’nın benimsediği suç teorisinin inceleme metodu çerçevesinde, analitik olarak tetkik edilmesi konu edilmektedir

Keywords:

Indecent Acts (tpc Art. No. 225)
2022
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 21
Cite : 12
Ceza Hukuku ve Kriminoloji Dergisi