Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Tekrarlayan gebelik kayıplarında FAS ve FASLG polimorfizmlerinin TaqMan SNP genotiplendirme yöntemi ile belirlenmesi
2019
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada apoptotik uyarıcı Fas hücre yüzey ölüm reseptörü (FAS) ve FAS ligandı genleri (FASLG) polimorfizmlerinin tekrarlayan gebelik kaybı (TGK) etiyolojisindeki yeri araştırıldı. Gereç ve Yöntem: Bu vaka-kontrol çalışmasında, TGK tanısı almış 70 kadın ve kontrol grubu olarak 70 kadından genomik DNA izole edildi. Her iki gruptaki FAS -670 A>G, FAS -1377 G>A ile FASLG -124 A>G polimorfizmlerinin genomik dağılımı ve allel frekansları real-time PCR yöntemi ile belirlenerek karşılaştırıldı. Bulgular: Çalışmamızda, FASLG -124 A>G polimorfizmi için TGK ve kontrol gruplarının genotip frekans farkının istatistiksel olarak anlamlı olduğu saptandı. Ancak FAS −670 A>G ve FAS-1377 G>A genotipleri ile TGK arasında istatistiksel düzeyde anlamlı bir ilişki saptanmadı. FASLG −124 A>G polimorfizmi için A allelini taşıyanlarda hastalığın görülme olasılığı A allelini taşımayanlara göre 3,94 kat daha yüksek bulundu. Sonuç: Bulgularımız, apoptozla ilişkili FASLG -124 A>G polimorfizminin TGK oluşumuna katkısı olabileceğini düşündürmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Identification of FAS and FASLG polymorphisms in repeated pregnancy losses by TaqMan SNP genotyping method
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, the apoptotic stimulant Moroccan cell surface death receptor (FAS) and the FAS ligandic genes (FASLG) polymorphisms were studied in the repeated pregnancy loss (TGK) ethology. In this case-control study, 70 women diagnosed with TGK and 70 women in the control group were isolated with genetic DNA. FAS -670 A>G, FAS -1377 G>A and FASLG -124 A>G polymorphisms in both groups were compared by determining the genomic distribution and allel frequencies by real-time PCR method. Results: In our study, it was found that the genotype frequency difference in TGK and control groups for FASLG -124 A>G polymorphism was statistically meaningful. However, there is no statistically meaningful relationship between FAS −670 A>G and FAS-1377 G>A genotypes and TGK. For FASLG −124 A>G polymorphism, the chance of developing the disease was 3.94 times higher than for those who did not carry the disease. Result: Our findings suggest that the FASLG-124 A>G polymorphism associated with apoptosis may contribute to the formation of TGK.

Anahtar Kelimeler:

Detection Of Fas and Faslg Polymorphisms With Taqman Snp Genotyping Assays In Recurrent Miscarriage
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to investigate the role of Fas cell surface death receptor (FAS) and FAS ligand genes (FASLG) polymorphisms in the etiology of recurrent miscarriage.  Materials and Methods: In a case–control study, genomic DNA was obtained from 70 patients and 70 healthy controls. Detected with real time PCR, genotype distributions and allelic frequencies of polymorphisms of FAS -670 A>G, FAS-1377 G>A, FASLG -124 A>G genes were compared between the groups. Results: In this study, FASLG -124 A>G  polymorphisms were associated with an increased risk of recurrent miscarriage whereas FAS −670 A>G and -1377 G>A genotypes conferred no risk. For the FASLG −124 A>G polymorphisms, the likelihood of disease in patients with A allele was 3.94 times higher than those without A allele.  Conclusion: Our findings suggest that the -124 A>G polymorphism in the FASLG gene related with apoptosis may contribute to susceptibility to recurrent miscarriage in the Turkish women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.828
Cukurova Medical Journal