Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
KADINLARIN OMUZLARINDA BÜYÜYEN ÜLKE: KIRGIZİSTAN
2019
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

toplumda kadınların aileyi kalkındırmaya yönelik çalışmaları ve ailenin maruz kaldığı durumlar, aile içi şiddet, bunun çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri, çocukların davranışlarında gözlenen sorunlar ele alınmıştır. Sovyetlerin dağılımıyla işsiz kalan, günlük hayatını sürdürmede zorlanan ailelerde birçok kadın, çocuğuna iyi gelecek kurmak ve hayat standartlarını iyileştirmek amacıyla gıda veya ufak-tefek şeyleri satmak için pazarlara, sonraları yurt dışına göçmen işçi olarak çıkmaya başlamışlardır. Bu sebeplerden dolayı günümüz Kırgızistan’ında çok sayıda çocuk, dağılmış ailelerde yetişmektedirler. Günümüz şartlarında Kırgızistan Toplumda sosyo-ekonomik gelişmelerin etkisiyle aile, geleneksel anlayıştan yavaş yavaş uzaklaşmış, kendi önemini kaybetmiş, aile fertleri arasında bağ zayıflamış, yeni tip parçalanmış aileler meydana gelmiştir. Toplumda sahipsiz, bakımsız kalan çocuklar, çeşitli sosyal ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır. Bununla birlikte kadınların, toplumun her alanında çalışmaya başlamaları ve gurbetçi anlayışla yurt dışına çıkıp geçimlerini sağlamaları yeni bir kimlik gelişimini sağlamıştır. Kırgız kadınların kendi benlik ve sosyal kimlikleri üzerinde olumlu algı gelişmiştir. Dolayısıyla ülkenin büyümesi ve gelişmesi onların çalışmaları ve üretmeleriyle ilişkili hale gelmiştir. Kırgızistan devleti, kadınların çalışma sahası ve istihdam alanlarını yasalarla geliştirip onların önünü açtıkları takdirde, yakın gelecekte Kırgız kadınların ülke ekonomisine oldukça katkı sağlayacağı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The country growing on the shoulder of women: Kyrgyzstan
2019
Yazar:  
Özet:

The work of women in society towards the development of the family and the situations in which the family is exposed, domestic violence, its psychological and social effects on the children, the problems observed in the behavior of the children. Many women in the families that were unemployed with the dissolution of the Soviet Union, who were hard to maintain their daily lives, began to go to the markets for the purpose of building a good future for their children and improving their living standards, and later come to the markets as immigrant workers. For this reason, many children in Kyrgyzstan are growing up in divided families. In today’s circumstances in Kyrgyzstan in the society, by the influence of socio-economic developments, family has gradually disappeared from traditional understanding, lost its importance, weakened the connection between family members, a new type of divided families has emerged. In society, the unhealthy, unhealthy children have faced a variety of social and psychological problems. However, women have begun to work in all areas of society and have gone abroad and provided their lives with a new identity development. Kyrgyz women have developed a positive perception of their own self and social identity. Thus, the growth and development of the country has become associated with their work and production. If the state of Kyrgyzstan develops and opens women’s workplace and employment areas by law, it can be said that in the near future Kyrgyz women will make a significant contribution to the country’s economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






1996




Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 368
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal