Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Refik Koraltan's Role in Democrat Party's Coming to Power
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı Türkiye´yi olumsuz etkilemiş, savaşa girilmemiş olsa bile savaşa hazır bekleme zorunluluğu ülkedeki yatırımların azalmasına neden olmuş, ekonomik yönden sıkıntılı günler geçiren Türk halkı farklı arayışlar içine girmiştir. Çok geçmeden dönemin tek partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi içinde partinin bazı kararlarını beğenmeyen muhalif bir grup oluşmuştur. Celal Bayar´ın başını çektiği bu grubun içinde yer alan Refik Koraltan ve arkadaşları kısa bir süre sonra partiden ihraç edilmişlerdir. Refik Koraltan ve arkadaşları ihraç edildikten sonra Demokrat Parti´yi kurmuşlar, partinin başarılı olması için ülke için de teşkilatlanma çalışmalarına başlamışlardır. Özellikle parti kurucuları arasında yer alan Refik Koraltan´ın partinin teşkilatlanmasında önemli çalışmaları olmuştur. Demokrat Parti kurulduktan kısa bir süre sonra yapılan genel seçimlerde başarılı olamamışsa da 1950 tarihinde yapılan genel seçimlerde iktidar partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi´ni yenmeyi başarmış ve ülkede çok partili siyasi hayata geçilmiştir. Yaptığımız çalışmada Refik Koraltan´ın Demokrat Parti´nin kurulmasından iktidara geldiği döneme kadar olan süreçteki çalışmaları incelenmiştir. Araştırma yapılırken Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivinde bulunan belgeler, dönem gazeteleri, meclis arşivi ve basılı diğer kaynaklardan yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The role of Refik Koraltan in the coming of the Democratic Party to power
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

The Second World War has affected Turkey negatively, even if it has not entered the war, the obligation to wait ready for the war has caused the decline of investments in the country, the Turkish people who have spent economicly troubled days have entered different searches. The Republican People's Party, which was the only party of the time, formed a group of opposition who did not like some of the party's decisions. Refik Koraltan and his friends, who were in this group with Celal Bayar's head, were shortly expelled from the party. After Refik Koraltan and his friends were deported, they founded the Democratic Party, and began their organizing work for the country to be successful. Especially among the founders of the party, Refik Koraltan's organization of the party has been important. Although the Democratic Party failed to succeed in the general elections shortly after its establishment, in the general elections held in 1950 it managed to defeat the Republican People's Party, which is the power party, and the country's multi-party political life was translated. In our work we have studied the work of Refik Koraltan in the process from the establishment of the Democratic Party to the time it came to power. During the research, the documents in the Presidential State Archive, periodic newspapers, parliamentary archives and other printed sources were used.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 396
History Studies