User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 36
 Downloands 1
İki Farklı Siyaset
2006
Journal:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Author:  
Abstract:

Kitabın konusunun ve yaklaşımının anlatıldığı giriş (s.7–19) kitabın ana fikrinin anlaşılması açısından oldukça açıklayıcı. Yazar, siyaset teorisinin günümüzde siyaset biliminin genel ilke ve esaslarına göre yeniden yorumlanmak istendiğini belirtmekte ve bu çerçevede 1950’lerde ortaya çıkmış olan, 1970‘lerden sonra hızlanan, davranışsal devrimin bilimselliğinin önemli dayanaklarından bir tanesini oluşturan pozitivist anlayışın, davranışsalcılığı bilimsellikten uzaklaştırdığı konusunda bazı düşünüş biçimlerinin ortaya çıktığını söylemektedir. Bu ortaya çıkan yeni anlayışın amacının siyaset felsefesini, siyaset biliminden ayırmak olduğunu belirterek bunun iki unsur çerçevesinde işlediğini söyler: a) bilimin niteliği ve felsefeyle ilişkisi, b) siyaset biliminin konusu ve amacı. Bu iki unsuru tamamlayıcı üçüncü bir çabayı ise “davranışsalcı devrim sonrasında siyaset bilimi anlayışını, belli bir tarih perspektifine oturtarak (ki bu tarih perspektifi Antik Yunan’a dayanmaktadır) haklı göstermek isteği” olarak belirtir. Ancak siyaset felsefesi-siyaset bilimi ilişkisinin yeterli derecede aydınlığa kavuşturulamamış olması ister istemez okuyucunun kafasında bazı soru işaretlerine neden olabilmektedir. Ayrıca sık sık dile getirilen “değerler” ve “simgeler sistemi” gibi kavramlar açıklayıcılıktan uzak kalmaktadır

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Akademik İncelemeler Dergisi

Field :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 447
Cite : 3.503
Quarter
Basic Field of Fine Arts
Q2
48/89

Basic Field of Social, Humanities and Administrative Sciences
Q3
324/520

Basic Field of Theology
Q3
52/106

Akademik İncelemeler Dergisi