Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 9
Yeşilçam Filmlerinde Yemek ve Sofranın Sosyolojik Analizi: Köyden İndim Şehire Örneğinde
2021
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsal hayat içerisinde bazı değişim ve dönüşümleri anlamak açısından sinema başvurulacak bir kaynak haline gelmiştir. Türk toplumunda Yeşilçam filmleri üzerinden analizlerin, bugünkü toplumsal yapıdaki mevcut değişimleri anlama ve anlamlandırma noktasında önemli olduğunu belirtmek gerekmektedir. Bu çalışmada da yemek ve sofra konusu yetmişler Türk sinemasında komedi/güldürü türünde öne çıkan Köyden İndim Şehire adlı Yeşilçam filminden hareketle sosyolojik bağlamda ele alınacaktır. Yemek ve sofranın toplumsal açıdan önemi, yeme-içme kalıplarının davranışsal yansımaları tespit edilip değerlendirilmeye çalışılacaktır. Bu amaçla çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizine yer verilerek içerik analizi yapılacaktır. Yemek ve sofranın Yeşilçam filmindeki tema ve kategorileri bu bağlamda açıklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Social Analysis of Food and Sofa in the Green Films: From the Village to the Indy City
2021
Yazar:  
Özet:

The cinema has become a source to be applied in terms of understanding some changes and transformations within the social life. In the Turkish society, it is important to note that the analysis through the Greensham films is important in the point of understanding and understanding the current changes in today’s social structure. In this study, food and dining will also be discussed in a sociological context with the movement from the village of Indim City film, which stands out in the comedy/smile style in the Turkish cinema. The social importance of food and sophrana, the behavioral reflections of eating and drinking patterns will be tried to be identified and evaluated. For this purpose, the study will be conducted through the quality research methods to the document analysis. The topics and categories of food and sophrana in the Greenhouse film will be explained in this context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.466
2023 Impact/Etki : 0.021
Toplum Bilimleri Dergisi