Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
Tarımda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Sorunsalları ve Türkiye’nin Durumu
2022
Dergi:  
Lectio Socialis
Yazar:  
Özet:

Genetik bilimindeki gelişmelerin tarım sektörüne yansıması, tohumların genetik yapılarının değiştirilmesi suretiyle tarım ürünlerinin veriminin hektar başına artırılmaya çalışılması veya zorlu çevre şartlarına karşı dirençlerinin desteklenmesi şeklinde ortaya çıkmıştır. Genetiğinde değişiklikler yapılmış bu organizmalara Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) denir. Bu çalışmada temel olarak GDO’lu tohumların kullanımının tarımda ürün verimini artırma konusunda başarılı olup olmadığı, GDO’lu tarım faaliyetlerinin gelecekte sürekli artan dünya nüfusunu beslemek için gerekli ve yeterli olup olmadığı, GDO’lu tarım ürünlerinin gelecekte küresel gıda güvencesi ve açlık sorunlarına çözüm olabilip olamayacağı, GDO’lu tohumların ve tarım ürünlerinin çevre üzerindeki potansiyel etkilerinin neler olduğu, Türkiye’nin GDO’lu tarım konusundaki durumu gibi sorulara cevap aranmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonucunda, GDO’lu tarımın gelecek açısından zaruri olmayabileceği kanaatine varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Genetically Modified Organisms Problematics In Agriculture and Turkey Case
2022
Dergi:  
Lectio Socialis
Yazar:  
Özet:

Reflection of advances in genetic science in the agricultural sector has emerged as modification of the genetic structure of agricultural seeds in order to increase their yield per hectare or boost their resistance against harsh environmental conditions. Those organisms are called Genetically Modified Organisms (GMOs). This study aimed to find answers to questions such as: Does the use of genetically engineered seeds in agriculture raise the yield of agricultural products? If so, is this rise in yield sufficient to feed the increasing human population on earth? Can GMOs be the solution to global food security and global hunger problems in future? What are the probable and potential effects of GMOs on the environment? What is the contemporary situation of Turkey against genetically engineered agriculture? It was concluded that genetically engineered agriculture might not be indispensable in future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Lectio Socialis

Alan :   Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 71
Atıf : 144
Lectio Socialis