Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
1960'LARDAN 1980'LERİN SONUNA KADAR YAPILAN SEÇİMLER EKSENİNDE KEŞAN'DAKİ SEÇMENLERİN TUTUMU
2023
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin toplumsal tarihinin en önemli boyutlarından birisi demokrasinin gelişim sürecidir. Tanzimat Fermanı ile başlayan süreçte siyasi iktidarın yapılanmasında tedricen bir değişime tanıklık edilmiştir. TBMM’nin açılması ve ardından gerçekleştirilen siyasal alandaki devrimlerle iktidarın kaynağı dünyevileştirilerek ulusal egemenliğe dayalı bir toplumsal düzen kurulmuştur. İkinci Dünya Savaşı sonrası gelişen dinamiklerin etkisiyle Türkiye’de çok partili politik bir sisteme geçilmiştir. 1950’lere damgasını vuran Demokrat Parti döneminin 27 Mayıs 1960’ta bir darbe ile sona ermesi, ülkenin siyasi hayatında yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. İdeoloji seçmen tercihlerini etkileyen bir faktör olarak ön plana çıkmıştır. 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980’deki askeri müdahaleler ülkedeki siyasi hayatın yeniden yapılanmasına yol açmıştır. Bu çalışma 27 Mayıs 1960’dan başlayarak 1980’lerin sonuna kadar olan dönemde ağırlıklı olarak genel seçim sonuçları üzerinden Keşan’daki seçmen tutumunu ortaya koymaya çalışmıştır. Bu bağlamda Keşan’daki seçmen profilinin darbelerin ardından ortaya çıkan vesayet düzenine mesafeli olduğu, çoğunlukla genel seçimlerden farklı eğilimler gösterdiği, zamanla ideolojik dinamiklerin seçmen davranışında belirleyici dinamik haline geldiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.356
2023 Impact/Etki : 0.181
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi