Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 2
Risale-i Nur Külliyatında İtikadî Mezheplerin Değerlendirilmesi
2011
Dergi:  
Harran İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bediüzzaman Said Nursî, Riale-i Nur olarak isimlendirdiği külliyatında İslam’ın itikat konularının neredeyse tamamına değindiği gibi İtikadî alanda tarih sahnesine çıkan Mezhepler hakkında da serd-i kelam etmiş ve bu mezhepleri çeşitli açılardan değerlendirmiştir. Said Nursî, tarihî süreç içerisinde oluşmuş ve taraftar kazanmış bulunan bu mezheplerin arka planını da araştırmış, yaptığı tarihî tespitlerin ışığı altında bu mezheplerin oluşum süreci ile bu süreç sonunda kabul ettikleri itikadî fikirleri üzerinde durmuştur. Said Nursî, Ehl-i Sünnet dışındaki itikadî mezhepleri fırak-ı dalle olarak nitelendirir. Ancak diğer bir kısım klasik İslam alimlerinin bu mezheplere yaklaştığı gibi yaklaşmaz. Fikirlerinin tamamını toptancı bir anlayışla reddetmez. Bu fikirlerin içinde bir hakikat danesi bulunabileceğini ifade eder

Anahtar Kelimeler:

The rise of the rise of the rise of the rise.
2011
Yazar:  
Özet:

In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, “The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: Said Nursî has also studied the background of these disciples that were formed in the historical process and the supporters have gained, and under the light of the historical discoveries he has made, the formation process of these disciples and the ideas they accepted at the end of this process. He is the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked. But the other part of the classical Islamic scientists is not as close to these disciples. He does not reject all his ideas with a great understanding. It means that there can be a truth in these ideas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Harran İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 653
2023 Impact/Etki : 0.109
Harran İlahiyat Dergisi