Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 45
 İndirme 11
Öğretmenlerin Pozitif Psikolojik Sermaye Algıları ile Mesleki Adanmışlıklarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye algıları ile mesleğe adanmışlıklarının incelenmesidir. Nicel araştırma yaklaşımı benimsenerek gerçekleştirilen araştırma tarama modelinde ilişkisel bir çalışma özelliği taşımaktadır. Araştırma 2017-2018 eğitim öğretim yılında Siirt ili merkeze bağlı kamu okullarında (ilkokul, ortaokul ve liselerde) görev yapan 167’si kadın ve 207’si erkek olmak üzere toplam 374 öğretmen ile yapılmıştır. Araştırmanın verileri “mesleğe adanmışlık” ve “pozitif psikolojik sermaye” ölçekleri aracılığıyla toplanmıştır. Öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye algıları ile mesleğe adanmışlıkları arasındaki ilişkiyi belirlemek için korelasyon testlerinden Spearman’s Rho’su testi uygulanmıştır. Araştırma bulgularından elde edilen sonuçlara göre; öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye algılarının “çok yüksek’’, mesleğe adanmışlıklarının “yüksek” olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada mesleki adanmışlık ile pozitif psikolojik sermaye algısı arasında orta düzeyde pozitif yönde anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Öğretmenlerin Pozitif Psikolojik Sermaye Algıları ile Mesleki Adanmışlıklarının İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study teachers’ positive psychological capital perceptions and their dedication to the profession. Nicel has a relative study feature in the research scan model carried out by adopting the research approach. The research was conducted in the 2017-2018 educational year with a total of 374 teachers, including 167 women and 207 men, who worked in public schools (primary, secondary and high school) associated with Siirt. The data of the study was collected through the scales of "professional dedication" and "positive psychological capital". Spearman's Rho's test was applied from the correlation tests to determine the relationship between the teachers' positive psychological capital perceptions and their dedications to the profession. According to the findings of the research, the positive psychological capital perceptions of teachers were "very high" and their dedication to the profession was "high". The study found that there was a meaningful relationship between professional dedication and positive psychological capital perception in a positive direction at a medium level.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 8.129
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi