Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
GEÇİŞ EKONOMİLERİNDE BÖLGELER ARASI DENGESİZLİKLER: BİR NEDEN OLARAK PİYASA EKONOMİSİ
2006
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra plânlı ekonomiden serbest piyasa ekonomisine geçen ülkelerdeki Geçiş Ekonomileri bölgesel eşitsizlik sorunu tartışılmıştır. Serbest piyasa ekonomisinin bölgesel dengesizliklere etkisi ilgili teoriler çerçevesinde araştırılmış ve serbest piyasa ekonomisine yönelik reformlar uygulayan ülkelerin bölgesel eşitsizliklere ilişkin deneyimlerine değinilmiştir. Bu amaçla Doğu Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Ülkeleri gibi eski merkezî plânlı ekonomilerin yanı sıra, Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan gibi son yıllarda liberal politikalar uygulayan ülkelerdeki bölgesel eşitsizlik sorunları da irdelenmiştir. Plânlı ekonomiden piyasa ekonomisine geçiş sürecinin kısa dönemde mevcut eşitsizlikleri artırdığı; ancak uzun dönemde bu eşitsizliklerin ülke koşullarına bağlı olarak azalabileceği sonucuna varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.893
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi