Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 22
PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE GÜÇLÜ LİDER
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Siyasi partilerde parti içi demokrasi, çoğulcu ve katılımcı rejimlerde vazgeçilmez bir unsurdur. Oligarşik eğilimler ve siyasi partiler üzerindeki baskılar ortadan kaldırılmadığı sürece parti içi demokrasiden bahsedilemez. Siyasi partilerin yeniden yapılandırılarak demokrasinin işleyebilir hale gelmesi için öncelikle parti içi demokrasinin ne olduğu anlaşılmalıdır. Siyasi partilerin örgüt yapılarının, üye ve delege sistemlerinin, parti yönetimlerinin ve aday belirleme yöntemlerinin diğer bir ifadeyle, karar mekanizmalarının yeniden ele alınarak siyasi rejimin demokratikleşmesine ortam hazırlanması gerekir. Tüm demokratik kurumlarda olduğu gibi, siyasi partilerde liderlerin önemli bir yeri vardır. Liderin tutum ve davranışları, onun siyasal kültürüne, siyasal bilincine, eğitim ve ekonomik düzeyine ve demokrasi ilkelerine bağlılık ölçüsüne göre değişmektedir. Bu nedenle siyasi partilerdeki parti içi demokrasinin düzeyi liderin gücüne göre değişiklik göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Democracy and Strong Leaders
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

In political parties, intra-party democracy is an indispensable element in multi- and participating regimes. Unless the oligarchic tendencies and the pressure on political parties are eliminated, it is impossible to speak of party-inter-democracy. In order to reorganize the political parties, democracy must be processed, first of all, what is internal democracy. In other words, the organizational structures of political parties, the membership and delegation systems, the party governments and the methods of nomination, the decision-making mechanisms must be re-examined and the environment for the democratization of the political regime must be prepared. Like in all democratic institutions, the leaders have an important place in political parties. The leader’s attitude and behavior varies according to his political culture, political consciousness, education and economic level and the degree of commitment to the principles of democracy. Therefore, the level of intra-party democracy in political parties varies according to the power of the leader.

Anahtar Kelimeler:

Intra-party Democracy and Powerful Leader
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Intra-party democracy in political parties is an inevitable issue in pluralist and participatory regimes. Unless oligarchic tendencies and pressures on political parties are eliminated, intra-party democracy cannot be mentioned at all. In order for the implementation of democracy by restructuring the political parties, the essence of intra-party democracy must be comprehended. By reconsidering the decision-making mechanisms, such as organizational structures of political parties, member and delegate systems, party administrations and methods of nomination, it should be paved the way for the democratization of the political regime. As in all democratic institutions, leadership has an important role in political parties. Leader attitudes and behaviors vary according to her/his political culture and consciousness, education level, economic condition and his/her commitment to democratic values. Therefore, the level of democracy in intra-party differs by the power of the leader.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.767
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal